De Simpsons dragen bij tot meer aanvaarding van holebi's.


In de aflevering 'The Burns Cage', van de populaire animatieserie de Simpsons, die afgelopen zondag in de Verenigde Staten werd uitgezonden, kwam het personage Waylon Smithers uit de homo kast. Maar het is lang niet de eerste keer dat de populaire animatieserie, met de bekende gele karakters, homo's en lesbiennes toont.

In 2013 kon je bij holebi info lezen dat uit een onderzoek bleek dat de animatieserie enorm bijdraagt tot de aanvaarding van homo's en lesbiennes omdat de reeks op een sympathieke manier homoseksualiteit toont tijdens primetime op Tv. De Simpsons was trouwens eerder de eerste animatieserie die een hele aflevering bracht rond het homohuwelijk.

Andere episodes die refereerde naar holebi's waren: die waarin dochter Lisa en Homer mee deden aan een Gay Pride parade. De aflevering waarin een van de tweelingzussen van Marge verliefd werd op een vrouw en op het punt stond met haar te trouwen. Barman Moe die een homocafé start, Homer die terecht komt in een staalfabriek vol stoere dansende homo's, een homo hond die wordt meegenomen naar een soort van homoparadijs, Marge die een vrouw kust, Homer die door een man wordt gekust en Homer in een staalfabriek vol stoere mannen die allemaal homo blijken te zijn. Verder zagen de fans ook al meermaals een flits naar de toekomst, waaruit bleek dat de zoontjes van Flanders homo zijn. Maar ook nog Marge die zich aansluit bij een moedersclubje waarna blijkt dat er enkele van de moeders lesbisch zijn, het moment dat Elton John in de serie opduikt, Homer in een homodancing enz...

En dan was er nu de coming out van Smithers, waarvan de fans al jaren weten dat hij sterke gevoelens heeft voor zijn baas de steenrijke ijskoude en gemene Mr Burns. Smithers zegt in de aflevering niet expliciet dat hij homo is, maar verklaart wel zijn liefde aan Mr Burns. Deze aflevering werd geschreven door Rob LaZebnik, die in de media liet weten dat hij de aflevering schreef voor zijn nu 21-jarige homo zoon.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 April, 2016 en 2263 keer gelezen.Reageer op dit bericht: