Harvey Fierstein en Cyndi Lauper krijgen Walk of Fame ster.De Joods-Amerikaanse acteur, schrijver en zanger Harvey Fierstein, 61, en de Amerikaanse zangeres en actrice Cyndi Lauper, 62, krijgen binnenkort een ster op de beroemde Walk of Fame in Hollywood. De twee zullen de ster krijgen twee dagen voor hun Broadway musical 'Kinky Boots' in het Pantages Theater in premiere gaat (13 april). Fierstein is de schrijver van het stuk, Lauper de componiste.

"Een ster op de Walk of Fame, Yikes, daar gaat mijn anonimiteit", grapte Fierstein op Twitter, nadat de Kamer van Koophandel in Hollywood het nieuws bekend maakte. De ster op de beroemde Walk of Fame is meteen ook mooie reclame voor de Broadway musical 'Kinky Boots' waar ze samen aan werkten. Het stuk kreeg al 13 Tony nominaties en won er uiteindelijk zes inclusief voor beste musical. 'Kinky Boots' is geïnspireerd op het ware verhaal van Charlie Price, die een schoenenfabriek erfde van zijn vader, om de zaak te redden ging hij een partnerschap aan met cabaret performer en drag queen Lola. Samen ontwikkelden ze een plan om een lijn van hoge hakken laarzen te ontwerpen.

Harvey Fierstein is openlijk homo sinds de tijd dat nog velen in de kast zaten. Hij is vooral bekend van zijn semi-autobiografische toneelstuk en film Torch Song Trilogy. Naast zijn vele filmrollen is hij ook komiek en dragqueen (travestiet). Hij schrijft ook regelmatig tal van homo gerelateerde artikels. Verder schreef hij destijds ook het boek voor de Jerry Herman musical 'La Cage Aux Folles', waarvoor hij een Tony won. In 2003 won hij de Tony voor beste optreden als hoofdrolspeler in de musical 'Hairspray' waarmee hij de enige persoon in de geschiedenis is die vier verschillende categorieën een Tony won. Sinds de jaren 70 speelde hij in meer dan 30 films.

Cyndi Lauper is een Amerikaans holebi Icoon die al jaren mee vecht voor de gelijke rechten van holebi's. Ze heeft een lesbische zus, zelf is ze hetero en gehuwd met acteur David Thornton. Lauper werd holebi Icoon nadat ze in de jaren 80 zich tijdens een concert, samen met zangeres Cher, in een grote regenboogvlag hulde. Verder is ze sinds de jaren 90 regelmatig aanvoerster en deelneemster van een Gay Pride parade. In 1994 opende ze de Gay Games in New York en haar liedje True Colors uit 1986 werd een holebi hit omdat velen zichzelf erkenden in de song op het moment dat ze nog in de kast zaten. In 2011 opende ze een opvanghuis voor dakloze holebi en transgender jongeren, en vorig jaar zamelde ze daarvoor nog geld in. In 2012 werd ze door de Amerikaanse overheid geëerd voor haar inzet voor holebi's en transgenders.
LEES OOK
JIM PARSONS KREEG STER OP WALK OF FAME (2015)
JANE LYNCH KREEG STER OP WALK OF FAME (2013)
ELLEN DEGENERES KREEG WALK OF FAME STER (2012)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 March, 2016 en 2371 keer gelezen.Reageer op dit bericht: