Transgender personage in Vlaamse VRT soap is een feit.In juni van vorig jaar kon je bij holebi info al lezen dat er voor het eerst een transgender personage op komst was in de Vlaamse soap Thuis, en gisteren was het dan eindelijk zover. Kaat Bomans, gespeeld door actrice Leen Dendievel maakte vrijdag haar entree in Thuis.

In juni van vorig jaar kwam het Thuis personage Franky (acteur Jef Hoogmartens) uit de transgender kast. Hij verbleef toen in de Verenigde Staten waar hij eerder met zijn echtgenoot Tibo (acteur Maxime De Winne) was gaan wonen, maar ondertussen was het koppel uit elkaar. Het personage van Franky was eerder uit de homo kast gekomen waarna er voor het eerst een homohuwelijk volgde in een Vlaamse soap. In februari van dit jaar konden de trouwe Thuis kijkers Kaat (actrice Leen Dendievel) al even zien via een Skype gesprek met mama Simonne. Actrice Leen Dendievel speelt dus de rol van transgender Franky.

In het begin dacht men dat het transgender personage zou worden gespeeld door een man of een transgender, maar al snel werd duidelijk dat dit niet zo was, en dat er dus werd gekozen voor een actrice die de rol zou gaan spelen van transgender vrouw. Toen bekend werd dat het ging om actrice Leen Dendievel kwam er meteen veel kritiek. Mensen vonden het niet geloofwaardig dat een man die een geslachtsveranderende operatie ondergaat er meteen zo zou uitzien. Ook ex Thuis acteur Maxime De Winne liet in de media weten dat hij het transgender personage niet realistisch vond.

Maar gisteren, (25/03) was het transgender personage, dan toch voor het eerst in vol ornaat te zien in de Vlaamse soap, en ook nu kwamen dezelfde opmerkingen van kijkers naar voren. Men vindt het geen realistische weergave van een transgender persoon, maar men zal het er mee moeten doen. De personages zelf maken nu langzaam kennis met Kaat, waarbij sommigen in haar al snel de oude Franky zien en anderen niet. De eerste opwachting van Kaat zorgde alvast voor vuurwerk toen ze thuis werd geconfronteerd met papa Frank die nog steeds niet kan aanvaarden dat hij nu plots een dochter heeft in plaats van een zoon. Vanaf maandag kunnen de Thuis fans kijken hoe alles verder evolueert met het transgender personage.
LEES OOK
ZO ZIET TRANSGENDER PERSONAGE ER UIT IN VLAAMSE SOAP
EX THUIS ACTEUR ZEGT: TRANS PERSONAGE IS NIET REALISTISCH

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 March, 2016 en 3807 keer gelezen.Reageer op dit bericht: