Antarctica uitgeroepen tot 1ste holebi & trans vriendelijke continent ter wereld.De Amerikaanse holebi en transgender rechtenorganisatie Planting Peace trok deze maand naar Antarctica en claimde het continent na het planten van een Regenboogvlag, als eerste homo, lesbische, biseksuele en transgender vriendelijke continent ter wereld. Het ging natuurlijk om een symbolische actie want Antarctica is van niemand, het is beschermd door internationale verdragen die elke staat en land verbieden het te claimen.

Maar dat hield de activisten niet tegen door te gaan met hun actie. Want net omdat Antarctica van niemand is, en van iedereen, en het geen overheid heeft die dingen kan verbieden, vonden de activisten het de perfecte plaats om uit te roepen als eerste holebi en transgender vriendelijke continent ter wereld. De activisten zeiden na hun actie: "Laat deze verklaring dienen als een katalysator om de impuls die nodig is voor het creƫren van holebi en transgender aanvaarding en gelijke rechten, in elk continent van de wereld, en laat dit een signaal zijn dat de holebi en transgender activisten blijven strijden voor wereldwijde aanvaarding, waarbij landen die homoseksualiteit strafbaar stellen worden opgeroepen hun wetten te verwerpen.

Planting Peace is een organisatie die onder andere strijdt tegen de Westboro Baptisten Kerk in de VS. Enkele jaren geleden richten ze een Regenbooghuis op recht tegenover de hoofdkwartieren van de WestBoro Baptisten Kerk. Deze Kerk bestaat uit familieleden van de in 2004 overleden Fred Phelps, en staat bekend om zijn betogingen op militaire begrafenissen en acties met bordjes met daarop opschriften als: 'Fags die, God Laughs', 'God hate Fags', enz..

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 25 March, 2016 en 2404 keer gelezen.