Stephen Fry genomineerd voor religieuze award + video.Het klinkt onwaarschijnlijk, maar toch is de Britse presentator, schrijver, acteur en komiek Stephen Fry, 58, genomineerd voor de Religious Broadcasting Award, en dit voor zijn uitspraken over God waarbij hij onder andere stelde dat God het kwaad is.

Vorig jaar kon je bij holebi info lezen, en in een video horen, dat Stephen Fry in een interview op de Ierse Tv tal van sterke uitspraken deed over God en religie, waarbij hij onder andere zei dat als God bestaat hij een maniak moet zijn, en ook zeer kwaadaardig omdat hij een wereld creëert vol onrecht en pijn. Wat velen verbaasde was het feit dat Fry zeer veel positieve reacties kreeg op zijn uitspraken, zelfs van de Britse aartsbisschop, en tal van gelovigen. Er waren zoals verwacht ook negatieve reacties maar die vielen in het niets tegenover de vele positieve reacties.

En nu is Fry genomineerd voor de Sandford St Martins Award @ Religious Broadcasting Award, die in juni van dit jaar in het Lambeth Palace (officiële residentie van de Aartsbisschop van Canterbury in Londen) wordt uitgereikt. De Awards voorgezeten door de bisschop van Leeds, worden uitgereikt aan personen die streven naar het bevorderen tot nadenkende mensen omtrent alle soorten religie, ethiek of moraal. Fry zei blij te zijn met de nominatie vooral om het feit dat mensen blijven praten over de uitspraken, verder benadrukte hij opnieuw dat hij niemand wilde kwetsen met zijn uitspraken, maar dat hij wel zeer verheugd was dat tal van gelovige mensen positief reageerden op zijn uitspraken. Wie vorig jaar de video heeft gemist, of de uitspraken van Fry opnieuw wil horen klik de video hieronder:


LEES OOK
STEPHEN FRY KRIJGT POSITIEVE REACTIES OP UITSPRAKEN GOD IS EVIL (2015)
OOK BRITSE AARTSBISSCHOP STAAT ACHTER UITSPRAKEN FRY OVER GOD (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 March, 2016 en 2965 keer gelezen.Reageer op dit bericht: