Studie in 19 Europese landen wijst uit dat er nog veel holebi & transfobie is op scholen.Het recht op onderwijs en vrijheid van expressie ligt onder vuur in Europa, dat blijkt uit een nieuw rapport van de Europese denktank het EU Agency for Fundamental Rights (FRA), en komt 1 maand voor dat leiders uit de onderwijswereld samen komen op de UNESCO top.

Homofobie, bifobie, transfobie, lesbifobie zorgen ervoor dat scholen een moeilijkere plaats zijn om te studeren voor homo, lesbische, biseksuele, transgender en interseksuele studenten en leerkrachten. Dat blijkt uit het rapport van het FRA dat onderzoek deed in 19 Europese lidstaten, inclusief in landen met progressieve anti discriminatie wetten zoals Denemarken, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Uit het onderzoek blijkt dat pesterijen van holebi's, transgenders en interseksuelen nog steeds een groot probleem is in alle 19 Europese onderzochte landen.

Uit het rapport blijkt ook dat een ruime meerderheid van de leerkrachten zich hulpeloos voelt tegenover gepeste kinderen omdat ze niet voldoende op de hoogte zijn van holebi, transgender en interseksuelen zaken, en omdat ze niet getraind zijn waardoor ze niet weten hoe ze moeten reageren, of angst hebben om verkeerd te reageren en daarom niet reageren. Geen enkele van alle ondervraagde leerkrachten heeft een training gekregen over hoe reageren op gepeste homo, lesbische, biseksuele, transgender en interseksuele studenten, en de meerderheid gaf aan dat ze best een training willen volgen om gepast te kunnen reageren, en vooral ook om zich zelfzekerder te voelen in de aanpak van holebi en transfobie op school.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 March, 2016 en 2569 keer gelezen.