James Dean en Marlon Brando hadden een SM relatie.De legendarische filmsterren James Dean (8/02/1931 - 30/09/1955) en Marlon Brando (03/04/1924 - 01/07/2004) hebben een sadomasochistische relatie gehad. Die zou zijn gebaseerd op het verlangen naar controle van de Godfather-acteur (Brando), zo staat in het nieuwe boek 'James Dean: Tomorrow never comes'. Het is nooit bevestigd dat James Dean homoseksueel was, maar uit verschillende getuigenissen door de jaren heen blijkt wel degelijk dat hij in ieder geval biseksueel was. Marlon Brando schreef in zijn autobiografie in 1976 dat hij homoseksuele ervaringen had gehad.

Voor de verhalen in het nieuwe boek zijn verschillende goede vrienden van de in 1955 overleden acteur James Dean stevig ondervraagt over het liefdesleven van de acteur, in het bijzonder over de relatie met acteur Marlon Brando. Uit die verhalen blijkt dat de twee acteurs vaak samen kwamen om seks te hebben met elkaar, waarbij James aan Marlon vroeg om hem te branden met sigaretten. Rogers Brackett, met wie James een knipperlichtrelatie had, was geschokt toen hij de brandwonden ontdekte en wilde meteen de politie bellen, totdat James uitlegde dat hij er zelf om had gevraagd. "Dat was de eerste keer dat ik me realiseerde wat een masochist Jimmy (de bijnaam van James Dean), was of werd."

Verder blijkt uit de verhalen ook dat Marlon nooit echt de liefde van James wilde beantwoorden, en een spel speelde voor zijn eigen genot met James. Daarbij was Marlon een meester die James liet kijken naar hem terwijl hij seks had met andere mannen, en James speelde dat spelletje rustig mee. Wanneer Marlon dan op een van zijn vele dates was, stalkte James hem en volgde hem naar zijn huis, aldus Rogers. Daarbij ging het spelletje vaak zo ver dat James vaak tevergeefs, bijna als een wachtende puppy, bij Marlons huis stond te wachten, aldus Stanley Haggert, een vriend van James. "Hij stond dan te wachten bij Marlon's appartement, terwijl hij naar het raam van zijn slaapkamer staarde tot de lichten uitgingen, smachtend om zelf in die slaapkamer te zijn. Dean en Brando waren de iconen van hun generatie, maar hun donkere, persoonlijke verlangen zou hun aantrekkingskracht zijn geweest. Ze kenden elkaar van een acteerles en ontmoetten elkaar voor het eerst in 1949. Daar vertelde James aan Marlon dat hij zijn grootste fan was, waarop Marlon hem vol op de mond zoende. Dat was het begin van hun turbulente relatie.

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 16 March, 2016 en 3544 keer gelezen.Reageer op dit bericht: