Bemoedigende gesprekken in land waar homoseksualiteit strafbaar is.Een mensenrechten organisatie uit de Republiek Guyana praat met de overheid om de wet rond werkplaats discriminatie, uit te breiden naar seksuele geaardheid en gender identiteit, zodat ook homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders worden beschermd tegen discriminatie op het werk. Een opmerkelijke actie gezien het feit dat Guyana het nog enige Zuid Amerikaanse land is, waar homoseksualiteit strafbaar is en waarbij men zelfs een levenslange celstraf riskeert.

De Society Against Sexual Orientation Discrimination (SASOD) vraagt aan de overheid om aan de Prevention of Discrimination Act van 1997, seksuele geaardheid (homo, lesbisch, biseksueel) en gender identiteit (transgender) toe te voegen. Er waren daarover al gesprekken met enkele ministers, en deze verliepen erg positief. Indien er daadwerkelijk toevoegingen worden gedaan aan de anti discriminatie wet is dit een flinke stap vooruit in de strijd voor de legalisering van homoseksualiteit in het land. Er volgen nu eerst nog gesprekken tussen de mensenrechten organisatie en hogere politici zoals parlementsleden en mogelijk ook de president.

LEES OOK
OPNIEUW AFRIKAANS LAND DAT STRAFBAARHEID HOMOSEKSUALITEIT AFSCHAFT
NA NIEUWE GRONDWET IN 2014 - ROEP TOT LEGALISATIE HOMOSEKSUALITEIT IN TUNESIE
TOLERANTIE VANUIT LAND WAAR HOMOSEKSUALITEIT STRAFBAAR IS
Recent nieuws
Een deel kan je rechts op deze pagina onder elkaar vinden, een ander deel is terug te vinden, onder het menu en de knop nieuws, aldaar ook vaak nog zeer recent nieuws. Klik bovenaan op deze page in het menu op het woord nieuws.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 March, 2016 en 2147 keer gelezen.