1ste Nederlandse stad met permanente holebi verkeerslichten is een feit.
In juni 2015 kon je bij holebi info lezen dat Utrecht mogelijk de eerste Nederlandse stad zou worden met holebi verkeerslichten. En vandaag komt het nieuws dat het dinsdag (8 maart) dan eindelijk zover is.

Dinsdag zal Utrecht de eerste Nederlandse stad worden met holebi verkeerslichten. Het gaat daarbij om verkeerslichten die telkens twee figuurtjes tonen van hetzelfde geslacht (1 homo koppeltje en 1 lesbisch koppeltje). Utrecht wil met de verkeerslichten er de aandacht op vestigen dat de aanvaarding van homo's, lesbiennes en biseksuelen erg groot is in de stad. Eerder werd er al een regenboogzebrapad aangelegd in het Utrechtse stadscentrum, daar komen nu dus nog holebi verkeerslichten bij. Deze komen trouwens op de oversteekplaats op het kruispunt Knipstraat-Daalsesingel, eveneens in het stadscentrum dus.

Eerder waren er tijdelijk homo & lesbische koppeltjes verkeerslichten in Wenen. En dit jaar werd bekend dat de holebi verkeerslichten die eerder tijdelijk in het Oostenrijkse stadje Linz stonden, zullen terug komen, waarbij ze mogelijk ook een permanente plaats krijgen.
De Regenboogzebrapaden (Regenboog symbool voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders wereldwijd) liggen enkel permanent in Utrecht en West Hollywood. Eerder lagen er tijdelijke regenboogzebrapaden in: Tel Aviv, Israƫl, Sydney, Stockholm, Oslo, Noorwegen, Vancouver en zelfs in Gent Belgiƫ. Deze zijn ondertussen allemaal verwijderd en werden tijdelijk aangelegd naar aanleiding van Pride feesten.

LEES OOK
HOLEBI VERKEERS LICHTEN KOMEN TERUG IN KLEIN OOSTENRIJKS STADJE (2016)
HOLEBI VERKEERS LICHTEN IN WENEN (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 March, 2016 en 4634 keer gelezen.