Voor het eerst doet er een moslim mee aan de Mr Gay Belgium verkiezing.Eerder kon je bij holebi info al lezen dat de 12 finalisten voor de Mister Gay Belgium verkiezing 2016 bekend zijn. De uiteindelijke winnaar zal op 28 mei worden bekend gemaakt in het Antwerpse Theater Elckerlyck. Vandaag raakt bekend dat er voor het eerst een homo moslim meedoet aan de verkiezing. Dat zou niet bijzonder mogen zijn, maar dat is het toch nog steeds.

De 22-jarige Abdellah Bijat is een van de 12 finalisten voor de Mr Gay Belgium verkiezing. Met zijn deelname is Bijat meteen ook de eerste moslim die meedoet aan de verkiezing. Bijat wil vooral het taboe op homoseksualiteit in de islam helpen doorbreken. "We zijn allemaal mensen met gevoelens, dus waarom dan iemand verbieden een ander graag te zien", zo zei hij vanmorgen op Studio Brussel, en zo staat nu te lezen in de krant Het Laatste Nieuws. Bijat heeft Marokkaanse roots en is homo en moslim, en daarnaast ook student Sociaal Werk. Voor de Mister Gay Belgium verkiezing is zijn thema dan ook holebi's en transgenders binnen verschillende culturen.

"Ik wil laten zien dat het anno 2016 mogelijk moet zijn om verschillende culturen - waaronder de islam, in vrede te laten samengaan met de westerse. Dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om mensen te aanvaarden in de vorm waarin ze zich voordoen, zonder over die vorm een oordeel te vellen". Bijat zegt dat de islam best samen kan gaan met homoseksualiteit. "In de koran staat geschreven dat we verdraagzaam moeten zijn tegenover anderen, en tolerant naar de samenleving toe. Concreet betekent dat dat we iedereen moeten respecteren in de vorm die hij of zij aanneemt", zegt hij. Dat geldt volgens hem dus ook op vlak van seksualiteit: of het nu gaat om liefde tussen man en vrouw, twee vrouwen of twee mannen, elk mens heeft het recht om voor die vorm te kiezen die best bij hem of haar past "Tot slot zijn we allemaal maar mensen met gevoelens", besluit Bijat. "Waarom zouden we iemand dan verbieden iemand anders lief te hebben?".
LEES OOK
12 FINALISTEN MR GAY BELGIUM 2016 BEKEND - STEMMEN KAN NU
UITZONDERLIJK 3 MR GAY BELGIUM KANDIDATEN UIT ZELFDE GEMEENTE
EX DEELNEMER MR GAY VLAANDEREN IS NU PORNO ACTEUR


Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 03 March, 2016 en 3159 keer gelezen.Reageer op dit bericht: