Sinds 1964 wonnen 13 beroemde holebi's een Oscar.Gisteren kon je bij holebi info lezen dat zanger Sam Smith, een Oscar won, en dat hij in zijn speech nadien verkeerdelijk claimde dat hij de eerste homo ooit is die een beeldje won, waarom hij dat dacht kan je lezen in het bericht rond de holebi & transgender gerelateerde winnaars van de 2016 Oscars (link onderaan dit bericht). Holebi info, zet vandaag de eerder beroemde holebi's die ooit een Oscar wonnen op een rijtje te beginnen in 1964.

1964 - De Amerikaanse filmregisseur George Cukor, won als eerste openlijke homo, een Oscar, hij won het beeldje voor best director voor de film My Fair Lady.
1972 - De Amerikaanse acteur en danser Joel Grey, won een Oscar voor best suporting acteur voor zijn rol in de film Cabaret. Grey was toen nog niet helemaal publieklijk uit de kast, al wist bijna iedereen het wel, zijn publiekelijke coming out kwam pas in 2015.
1981 - De Britse toneel- en filmacteur Sir John Gielgud won een Oscar voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol in de film Arthur. Gielgud overleed in 2000.
1988 - Amerikaans actrice Jodie Foster won een Oscar van beste actrice voor haar rol in de film The Accused, en in 1991 won ze het beeldje van beste actrice voor haar rol in Silence of the Lambs. Foster was toen nog niet helemaal uit de kast, Foster kwam in 2007 uit de kast tijdens de bekendmaking van de People Choice nominaties van dat jaar. In 2013 kwam ze meer publiekelijk uit de kast tijdens de uitreiking van de Golden Globes.
1989 - Amerikaans songwriter, toneelregisseur en filmproducent Howard Ashman won een Oscar voor het schrijven van de tekst van de song Under The Sea uit de Little Mermaid film, en in 1990 won hij opnieuw een Oscar, toen voor de titel song van Beauty and the Beast. In 1991 overleed hij ten gevolge van een aan Aids gerelateerde ziekte.
1989 - Brits filmregisseur John Schlesinger, won een Oscar van best director voor de film Midnight Cowboy.
1990 - Amerikaans componist en tekstschrijver. Componist/schrijver Stephen Sondheim, won een Oscar voor beste originele song: Sooner or Later I Always Get My Man, voor de film Dick Tracy.
1995 - Brits zanger Elton John won een Oscar voor de song: 'Can You Feel The Love Tonight', geschreven voor de Disney klassieker The Lion King.
1998 - Amerikaans Scenarioschrijver Bill Condon, won een Oscar voor Beste bewerkt script, voor de film Gods and Monsters.
2000 - Amerikaans schrijver, regisseur, producent en acteur Alan Ball, won een Oscar voor best origineel screenplay voor de film American Beauty.
2006 - Amerikaans zangeres Melissa Etheridge, won een Oscar voor beste originele song: 'I Need to Wake Up', die voorkomt in de documentaire An Inconvenient Truth.
2008 - Amerikaans scenarioschrijver Dustin Lance Black, won een Oscar voor beste origineel screenplay voor de film Milk, die gaat over de beroemde homo activist Harvey Milk.
2016 - En dan duurde het tot dit jaar voor er weer een openlijke holebi een Oscar won, en dat was Sam Smith die daarmee de 13de van de lijst is.
LEES OOK
OSCARS 2016 - HOLEBI EN TRANSGENDER GERELATEERDE WINNAARS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 01 March, 2016 en 6602 keer gelezen.Reageer op dit bericht: