88ste editie Oscars - holebi & transgender gerelateerde winnaars.Zondag ging de 88ste editie van de Oscars door. De winnaars zijn bekend. Holebi info brengt daarbij opnieuw de holebi en transgender gerelateerde winnaars. Dit jaar een beeldje voor een openlijk homo zanger en een hetero actrice voor haar rol in een film met transgender thema.

De Oscar voor Best Original Song ging dit jaar naar: Sam Smith - Writing on the Wall, de song die Smith mocht schrijven voor de laatste James Bond film Spectre. In januari van dit jaar, won hij nog, zoals je bij holebi info kon lezen, een Golden Globe voor de song. En ook, zoals je vorig jaar bij holebi info kon lezen, schreef Smith geschiedenis met de song waarmee hij in het beroemde Guinness World Records boek kwam te staan voor de thema song, en dit vanwege de eerste franchise in een 50-jarige geschiedenis die op nummer 1 kwam te staan in de UK, want nooit eerder stond een James Bond thema song meteen op 1.
Misverstand van Smith
Smith droeg zijn award op aan de holebi gemeenschap, en dacht daarbij verkeerdelijk dat hij als eerste openlijke homo een Oscar won, omdat eerder openlijk homo acteur Ian McKellen Hollywood had beschuldigd van racisme en homofobie, waarbij hij enkel refereerde naar het feit dat nog nooit een openlijke homo de Oscar voor beste acteur heeft gewonnen. Daarnaast is Smith dan nog niet de eerste, want al in 1995 won Elton John een Oscar voor beste originele song, in 2007 won Melissa Etheridge voor beste song een Oscar, en in 2009 won Dustin Lance Black, de verloofde van Tom Daley, een Oscar voor Best original Screenplay voor Milk. Maar inderdaad, er won nog nooit een openlijk homo acteur een Oscar beeldje.
De Oscar voor Best actress in a Supporting Role ging naar de Zweedse actrice Alicia Vikander, voor haar rol in de trangender gerelateerde film: The Danish Girl. De 27-jarige actrice speelt in de film de rol van Gerda, een schilderes uit de jaren 20, die van haar echtgenoot te horen krijgt dat hij liever als vrouw door het leven zou willen gaan. Eerder dit jaar won de actrice voor dezelfde rol: een Satellite Award, een Screen Actors Guild Award Award, een Academy Award, een Critics Choice Movie Award, en een Hollywood Breakout Actress Award. De film The Danish Girl speelt momenteel ook nog in de Belgische bioscoop.
LEES OOK
HOLEBI EN TRANSGENDER GERELATEERDE WINNAARS SCREEN ACTORS GUILD AWARDS 2016
WINNAARS TEDDY AWARDS 2016 (HOLEBI & TRANS FILM PRIJZEN)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 February, 2016 en 2472 keer gelezen.Reageer op dit bericht: