Amerikaans priester brengt ode aan Ellen DeGeneres.John Pavlovitz, is een bekende blogger maar ook een Christelijke priester van de North Wake House Church in Noord Carolina. Pavlovitz komt opnieuw in het nieuws. Dit keer met een ode aan Ellen DeGeneres. Een hele boterham, maar echt de moeite om te lezen:

Om te beginnen stelt priester Pavlovitz dat gelovigen en vooral kerkleiders beter een voorbeeld zouden nemen aan Ellen DeGeneres. "Zover ik weet is ze geen christen of religieus persoon, maar dat geeft niet, want ze is zelf een van de grootste praktiserende geloofs- theologen in deze wereld, en daar heeft ze geen heilig boek voor nodig. Haar eigen leven is de preek, en dat is er een van de wereld te veranderen, op een prachtige manier, zoals God het bedoeld heeft, en niet zoals de meeste kerkleiders het uitdragen. De manier waarop Ellen de mensen bereikt, veranderd, helpt, steunt, kracht geeft, is een manier waarvan de meeste kerkleiders alleen maar kunnen dromen.

Wanneer iemand mij vraagt hoe leven en liefde eruit ziet, dan wijs ik zonder nadenken naar Ellen, zelfs boven alle Evangelische figuren. Omdat haar werk gewoon alle vormen van nederigheid, compassie en welwillendheid heeft, iets waar de christelijke volgelingen en predikers bekend mee moeten zijn, maar wat ze zelden zijn. De religieuze leiders, en zelfs presidentskandidaten maken regelmatig een trip naar zichzelf en hullen zich in schandelijke aanvallen en haat tegenover anderen, dan kan je alleen maar vaststellen dat iemand zoals Ellen, de persoon is die het heeft begrepen. Ellen doet dingen waar religieuze leiders alleen maar over praten en praten, maar waar ze niets mee doen, bovendien brengen ze niet over wat ze moeten over brengen.

Ellen is het model van het leven als organisch Evangeliste zoals het moet zijn. Haar boodschap resoneert met zoveel omdat het de essentie is van wat religie hoort e zijn, een bron van vrede, respect, fatsoen, waardoor mensen groeien en worden opgelicht en verheven in hun aspiraties. De kerken lopen leeg, leiders beseffen niet waarom, het waarom is eenvoudig, mensen voelen van mijlen ver aan dat men niet eerlijk is, dat wat men predikt niet helemaal juist is, en mensen voelen het ook aan dat men vaak bitterheid en uitsluiting predikt zelfs wanneer het is verpakt in een prekerige retoriek. Dingen die je niet zal terug vinden bij Ellen, want zij is prachtig transparant, haar hart schijnt door, zonder opsmuk, ze hoeft niet te schreeuwen om te worden gehoord, ze is een persoon die deze wereld beter maakt zoals God het heeft bedoeld.

Onze planeet is zoveel mooier, met personen zoals zij is, die mededogen, vriendelijkheid, liefde en respect uitdragen, iets wat veel religieuze leiders ook denken te doen, en dat in Gods naam. De waarheid is, dat een sterkere en meer geloofwaardige getuigenis, van een ongelovige persoon, die een christusachtig leven leidt, meer betekend dan het leven van een gelovige persoon of leider, die denkt een christusachtig leven te leiden, maar zich eigenlijk in naam van Jezus gedraagt als een idioot. Als meer zogenaamde christenen hun mond zouden houden, en het leven leiden zoals Ellen, zou de wereld er heel anders uit kunnen zien. De zogenaamde religieuzen moeten ontwaken en beseffen dat het anders moet, hun voorbeeld moet Ellen zijn. Priester John Pavlovitz kwam in 2014 in het nieuws toen hij liet weten dat wanneer een van zijn kinderen, (hij is gehuwd en heeft 2 kinderen) homo of lesbisch zou zijn, hij daar absoluut geen probleem van zou maken, iets wat vrij uitzonderlijk is voor christelijke priesters, al zijn er gelukkig, nog wel enkelen zoals hij, maar jammer genoeg, veel te weinig.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 February, 2016 en 2236 keer gelezen.Reageer op dit bericht: