Uitzonderlijk: 3 Mr Gay Belgium finalisten uit zelfde gemeente.
Sinds de 12 finalisten voor de 2016 editie van de Mr Gay Belgium verkiezing bekend zijn, stroomt het nieuws over kandidaten de media binnen. Holebi info koos het opvallendste bericht er uit. (Eerder kon je in het kort op holebi info facebook al lezen over kandidaat Lenz uit Boechout die gehoorgestoord is). Nu een artikel uit de krant Gazet van Antwerpen:

Onder de 12 finalisten zijn er voor het eerst drie kandidaten afkomstig uit dezelfde regio. De titel van het bericht in Gazet van Antwerpen kopt dan ook: "Drie Heistenaren strijden voor titel Mr Gay Belgium'. (De fusiegemeente Heist-op-den-Berg telt naast Heist zelf nog vijf kleine gemeenten (deelgemeenten) zijnde Booischot, Hallaar, Itegem, Schriek en Wiekevorst), met daarboven op nog de gehuchten Achterheide, Bruggeneinde, Heist-Station en Wimpel).

Mike Camps, 20, uit Booischot, Kevin Aerts, 33, uit Heist-op-den-Berg en Tim Van Bael, 24, uit Wiekevorst, zijn de drie Heistenaren die mee strijden voor de titel van Mr Gay Belgium 2016. Misschien wordt een van hen wel de opvolger van Skelte Willems uit Tienen die de editie van 2015 won. Dat de drie heren uit dezelfde gemeente komen is volgens hen niets meer dan toeval. Er is geen holebi gemeenschap in de gemeente wat de drie wel jammer vinden.

Tijdens de verkiezing komen er ook belangrijke onderwerpen aanbod. Elke kandidaat heeft daarbij trouwens een eigen thema. Kevin Aerts koos als thema homoseksualiteit bij senioren, en dat is niet toevallig want hij werkt als zorgkundige in het rusthuis van Keerbergen. In de krant Gazet van Antwerpen zegt hij daarover: "Homoseksualiteit is bij ouderen een groot taboe. Ik merk dat ze het moeilijker hebben dan andere generaties om uit de kast te komen. Daar wil ik mij voor inzetten."

Tim Van Bael koos als thema homoseksualiteit in het onderwijs, en zegt daarover in de krant Gazet van Antwerpen: "Ik zit momenteel in mijn laatste jaar lerarenopleiding en heb dus al een aantal stages achter de rug. Jongeren die omwille van hun geaardheid minder punten krijgen of zelfs een leerkracht die er zijn job door verloor; zo'n dingen gebeuren. Ik heb lang getwijfeld of ik me wou inschrijven voor deze wedstrijd, want ik vreesde dat sommige scholen en leerlingen het er moeilijk mee zouden hebben. Maar gelukkig krijg ik vooral positieve reacties op mijn deelname."

Mike Camps koos dan weer voor het thema: de uitsluiting van bloeddonatie door homomannen, en wil graag het stereotype beeld van homo's hebben seks met iedereen uit de wereld helpen. Daarover zegt hij in de krant Gazet van Antwerpen: "Mister Gay Belgium is een ambassadeur voor de homogemeenschap en kan zulke zaken aankaarten. Mocht deze wedstrijd alleen maar draaien om de mooiste spieren of glimlach en geen maatschappelijke relevantie hebben, dan hadden wij hier niet aan meegedaan." Meer info over de andere finalisten kan je vinden via de links naar de website & facebookpage van Mr Gay Belgium hieronder:

- Website Mr Gay Belgium => Klik hier
- Facebook Mr Gay Belgium => Klik hier

LEES OOK
12 FINALISTEN MISTER GAY BELGIUM BEKEND + STEMMEN KAN NU
HUIDIGE MR GAY BELGIUM LANCEERDE LOVE MAKES A FAMILY CAMPAGNE + VIDEO

Bron: gva.be

Dit bericht is gepost op 21 February, 2016 en 3510 keer gelezen.Reageer op dit bericht: