Opnieuw wereldbedrijf dat met gelijke rechten komt voor holebi's.

De Japanse elektronica maker Panasonic Corp gaat zijn bedrijfsregels aanpassen om de relaties van homo en lesbische werknemers, inclusief homohuwelijken, te erkennen, en dit ondanks het feit dat Japan geen homohuwelijk heeft.

Panasonic zegt dat het zijn beleid aanpast om discriminatie gebaseerd op basis van seksuele geaardheid wil voorkomen, en dat men bovendien ook gelijke rechten (werknemers voordelen) wil geven gelijk aan die van heteroseksuele gehuwde werknemers. Het nieuwe werknemers beleid gaat in april van kracht. Panasonic volgt hiermee het voorbeeld van vele andere grote wereld bedrijven. Vorig jaar kon je bij holebi info al lezen dat de economische kost van holebi en transgender fobie op de werkvloer enorm is, en dat beseffen steeds meer bedrijven, waarbij ook meer en meer grote bedrijven en zakenmensen, weigeren nog zaken te doen met landen waar holebi en transgender rechten worden geschonden.

Dit alles is het gevolg van een langzame vooruitgang in de erkenning van homo en lesbische relaties in het land. Japan heeft geen homohuwelijk of legale partnerschappen, maar sinds december is er een vierde grote stad bijgekomen, waar homo en lesbische koppels een legaal partnerschap kunnen aangaan. Dit wordt weliswaar niet erkend in het gehele land, maar de koppels krijgen toch enkele gelijke rechten aan die van gehuwde heteroseksuele koppels, zoals het gezamenlijk kunnen huren van een woning, partner bezoekrecht in het ziekenhuis enz...

LEES OOK
VIERDE STAD IN JAPAN MET LEGALE PARTNERSCHAPPEN HOLEBI KOPPELS (December 2015)
19 WERELD BEDRIJVEN IN COALITIE STRIJDEN TEGEN DISCRIMINATIE HOLEBI'S & TRANSGENDERS (2016)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 February, 2016 en 2310 keer gelezen.Reageer op dit bericht: