Zwitserse Christen Democraten spelen vuil spel tegenover holebi's.
De Christen Democraten in Zwitserland spelen een vuil spel. Via een referendum gaan ze mensen vragen of gehuwde koppels een belastingsvoordeel moeten krijgen. Wanneer men Ja stemt, zegt men daarbij ook meteen Neen, tegen het homohuwelijk, en komt in de Zwitserse grondwet een regel die stelt dat een huwelijk enkel mogelijk is tussen een man en een vrouw.

Op 28 februari trekken de Zwitsers naar de stembus rond een referendum over belasting voordelen voor gehuwde koppels, gelijk aan die van niet gehuwde koppels. De christen Democratische partij noemt het referendum: 'Voor het koppel en het gezin, tegen huwelijkse straffen (belasting ongelijkheid). Daarbij hanteert men een dubbele agenda bij een populair voorstel. Wanneer de kiezers Ja stemmen, zeggen ze meteen ook Neen, tegen het homohuwelijk.

Verschillende holebi rechtenorganisaties, maar ook tal van mensenrechtenorganisaties, voeren nu actie in verschillende talen (Frans, Duits, Italiaans en Engels) om kiezers te informeren over de consequenties van een Ja stem. De organisaties zijn van mening dat kiezers moeten weten dat wanneer men Ja zegt tegen belasting voordelen, men meteen ook voorstander is van een toevoeging aan de grondwet die stelt dat het huwelijk enkel mogelijk is tussen een man en een vrouw. Zwitserland gaat zeer traag vooruit wat betreft gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Momenteel is enkel homoseksualiteit legaal, mogen homo's openlijk dienen in het leger en kunnen transgenders legaal hun gender laten aanpassen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 February, 2016 en 1982 keer gelezen.Reageer op dit bericht: