Homo koppel kon trouwen in land zonder homohuwelijk (Australie)Een homo koppel heeft zopas bewezen dat sommige homo en lesbische koppels toch kunnen trouwen in Australië, en dit door een achterpoortje in de wet. Hun huwelijk wordt wel niet erkent door Australië maar daar liggen de mannen voorlopig niet wakker van.

Dan Waknin, 35, en James Hanley, 23, (foto) trouwden zopas op Australische grond. De heren zijn Brits en Australisch en konden daardoor trouwen op het Britse consulaat in Australië. Dat is mogelijk onder de huwelijks gelijkheidswetten van Engeland en Wales, die stellen dat wanneer een van beide partners Brits is, en in het bezit van een Brits paspoort, men kan trouwen op een consulaat in landen waar er een homohuwelijk is, of in landen die toestaan dat er homohuwelijken worden afgesloten op een Brits consulaat. Momenteel is dat mogelijk in: Australië, China, de Dominicaanse Republiek, Duitsland, Japan, Peru, Rusland, de Filipijnen en Vietnam.

De mannen zeggen erg gelukkig te zijn en zien zichzelf als gehuwd. Maar ze wensen dat binnen korte tijd ook alle andere Australische homo's en lesbiennes kunnen trouwen, zonder dat daarbij een van beide partners Brits hoeft te zijn. Vorig jaar waren er tal van campagnes, door zowel hetero's als vanuit de Australische bedrijfswereld, in het voordeel van het homohuwelijk. De kersverse Australische eerste minister Malcom Turnbull, liet eerder weten dat wanneer de bevolking een homohuwelijk wil, het er zal komen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 February, 2016 en 3749 keer gelezen.