Nederlanders willen expliciet holebi & trans discriminatie in grondwet.
De Nederlandse Staatssecretaris Jetta Klijnsma (PvdA), steunt een initiatief om de Nederlandse Grondwet aan te passen, en daarbij het verbod op discriminatie van homo's, lesbiennes, biseksuelen, transgenders, maar ook gehandicapten, expliciet op te nemen in artikel van de Nederlandse Grondwet.

Volgens Klijnsma zegt de Nederlandse Grondwet weliswaar dat discriminatie op welke grond dan ook verboden is, maar volgens haar wil dat niet zeggen dat je discriminatie op basis van seksuele geaardheid of handicap er niet expliciet aan toe kan gevoegd worden. "Voor juristen is het misschien niet nodig, maar voor holebi's en transgenders, maar ook voor mensen met een handicap, zou het wel veel (kunnen) betekenen als het wel gebeurt," aldus Klijnsma.

Momenteel werken in de Nederlandse Tweede Kamer de kamerleden: Vera Bergkamp (D66), Manon Fokke (PvdA) en Liesbeth van Tongeren (GroenLinks), al aan een initiatiefwetsvoorstel om artikel 1 van de Grondwet uit te breiden, met de non-discriminatiegronden homo- of heteroseksuele gerichtheid en handicap. Na een eventuele aanpassing zou de tekst van artikel 1, van de Nederlandse Grondwet, ook meer aansluiten met de in de Algemene wet gelijke behandeling (Awgb) genoemde non-discriminatiegronden.

Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 08 February, 2016 en 2215 keer gelezen.