Paul de Leeuw krijgt prijs.

Zanger, presentator en programmamaker, Paul de Leeuw, heeft de Beeld en Geluid Oeuvre Award van de tv-beelden 2016 gekregen. Hij zal de prijs tijdens de jaarlijkse uitreiking van de tv-beelden door kabelbedrijf Ziggo gesponsord, op maandag 7 maart in ontvangst nemen.

De jury geeft Paul de prijs omdat: "Zijn oeuvre zeer groot en buitengewoon rijk geschakeerd is. Zijn talent voert hem langs cabaret, zang, radio, toneel, film en televisie. In al die disciplines is hij niet alleen de wervelende persoonlijkheid voor de schermen, maar ook een grote bron van creativiteit achter de schermen bij het bedenken en produceren van programma's," aldus de jury. Als winnaar van de Oeuvre Award wordt Paul de Leeuw vereeuwigd op een glasplaat in de Wall of Fame in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Eerder kregen onder anderen André van Duin, John de Mol, Koos Postema en Ria Bremer deze oeuvreprijs.
De jury bestond dit jaar uit Boris van der Ham (juryvoorzitter), Jan Muller (algemeen directeur Beeld en Geluid), Peter Adrichem (mediaondernemer), Shula Rijxman (lid Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep) en Ria Bremer (winnaar Oeuvre Award 2015).

Bron: blog.nl

Dit bericht is gepost op 03 February, 2016 en 2054 keer gelezen.Reageer op dit bericht: