Lesbische premier van Canada warm ontvangen in Sikh tempel.

De openlijke lesbische premier van Ontario, Canada, werd recent geƫerd in de Sikh Gurdwara (heilige tempel van de Sikh in India). Kathleen Wynne, van de Liberale partij was op werkbezoek in India met haar vrouw Kathleen Wynne.

Ondanks het feit dat men vreesde dat Wynne, die in 2013 het eerste openlijke politieke hoofd van de Canadese provincie werd, zou worden geweigerd bij een bezoek aan de tempel, omwille van haar openlijke seksuele geaardheid, werd ze samen met haar vrouw zeer warm ontvangen, en eveneens gefotografeerd terwijl ze de Siropa kreeg, een gewaad dat wordt gegeven uit teken van respect. Wynne werd ook gefotografeerd terwijl ze mee maaltijden uitdeelde aan de ruim 70.000 pelgrims die de heilige tempel dagelijks bezoeken. Wynne bezocht de tempel uit respect, ook vanwege het feit dat er veel Sikh in Canada wonen.

Wynne vertelde aan een krant dat ze zich zeer nederig voelde bij het warme welkom in de heilige tempel. "We deelden geschenken, het was een geweldige ervaring, en neen, er werd niet gepraat over mijn seksuele geaardheid." Volgens de politica wilde het hoofd van de tempel maar over een ding praten. "Je gelooft nooit waarover, hij wilde enkel spreken over Tulbanden op motorfietsen en helmen op motorfietsen, en hij zou me een brief schrijven zodat ik zal overwegen een tulband te dragen op de motorfiets in plaats van een helm." Sikhisme heeft geen leer over homoseksualiteit, en het heilige boek vermeldt ook niets over homoseksualiteit. De meeste groepen prediken dan ook aanvaarding voor iedereen.

Extra info
Homoseksualiteit was legaal in India tot 2013. Toen ontdekte men dat er nog steeds een oude wet, uit het Britse koloniale tijdperk, van kracht was die homoseksualiteit verbied, waarna hoge rechters oordeelden dat homoseksualiteit opnieuw illegaal is in het land. Daarop volgde grote protesten, en sinds die tijd beloven Indiase politici de klok terug te draaien, wat tot op heden nog steeds niet is gebeurd. Maar steeds meer Indiase politici zijn van mening dat homoseksualiteit opnieuw legaal moet worden in het land.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 01 February, 2016 en 2751 keer gelezen.