Holebi en transgender gerelateerde winnaars Screen Actors Guild Awards.Zaterdag ging de 22ste editie door van de Screen Actors Guild Awards. Prijzen werden uitgereikt in Los Angeles, Californie. Ook dit jaar waren er weer holebi en transgender gerelateerde winnaars:Acteur Jeffrey Tambor won de award: Outstanding Performance by a Male Actor in a Comedy Series, voor zijn rol als transgender in de serie: Transparent. Deze serie is trouwens aan zijn tweede seizoen toe en te volgen, elke vrijdag op NPO 2.


Actrice Uzo Aduba won de award: Outstanding Performance by a Female Actor in a Comedy Series, voor haar rol in de serie Orange is The New Black, waarin ze de lesbische Suzanne "Crazy Eyes" Warren speelt. De serie zelf won trouwens ook een award, de: Outstanding Performance by an Ensemble Cast in a Comedy Series.


Actrice Alicia Vikander won de award: Outstanding Performance by a Female Actor in a Supporting Role in a Motion Picture, voor haar rol in de film: The Danish Girl, een film met transgender thema, die momenteel ook in onze Belgische bioscoopzalen speelt.


Zangeres Queen Latifah won de award: Outstanding Performance by a Female Actor in a TV Movie or Miniseries, voor haar rol als biseksueel in de film Bessie over het leven van de biseksuele blues zangeres: Bessie Smith.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 31 January, 2016 en 2241 keer gelezen.Reageer op dit bericht: