32 zelfmoorden onder holebi & trans jongeren, met dank aan religie.Het aantal zelfmoorden onder homo, lesbische, biseksuele en transgender jongeren is zoals de meeste mensen wel weten vaak veel hoger dan het aantal zelfmoorden onder heteroseksuele jongeren. Maar het aantal zelfmoorden onder holebi en transgender jongeren die van thuis uit religieus worden opgevoed ligt beduidend hoger.

Sinds de Amerikaans Mormoonse Kerk enkele anti holebi en transgender maatregelen heeft ingevoerd, hebben in enkele maanden tijd maar liefst 32 holebi en transgender jongeren, in de leeftijd van 14 tot 20 jaar zelfmoord gepleegd. Het gaat daarbij om 27 homo's, 3 lesbiennes en 2 transgenders. Het grote aantal werd bekend gemaakt door Mama Dragons, een groep Mormoonse moeders van holebi en transgender kinderen binnen de Kerk, die het niet eens zijn met hoe de kerk omgaat met homoseksualiteit en gender identiteit.

Het nieuwe beleid dat sinds november 2015 van kracht is stel:
- Gelovigen die zich aangetrokken voelen tot iemand van hetzelfde geslacht, zijn geen waardige leden van de kerk.
- Gelovigen die zich niet gedragen zoals de gender waarin ze geboren zijn, zijn geen waardige leden van de kerk.
- Kinderen van homo of lesbi ouders kunnen niet worden gedoopt tot ze 18 jaar zijn. Indien ze dan toch een doopsel wensen kan dit enkel wanneer ze allle contact verbreken met hun homo of lesbische ouders.
- Gelovigen met een relatie of huwelijk met iemand van hetzelfde geslacht riskeren te moeten verschijnen voor een disciplinaire commissie met een mogelijke kerkuitzetting tot gevolg.

Het nieuwe beleid zorgt voor veel onvrede onder de gelovigen. Want velen aanvaarden sinds enkele jaren steeds meer holebi's en transgenders.
Sommige afdelingen van de Mormoonse kerk hebben support ouder groepen van holebi en trans kinderen, en sommige afdelingen stelden ook hun deuren open voor holebi's en transgenders.
Deze evolutie was duidelijk niet naar de zin van de hoogste kerkleiders waarna ze het nieuwe beleid invoerden.
LEES OOK
DUITSE KERKEN GAAN VERDER MET PRO HOMOHUWELIJK DAN OVERHEID
UNIEK, KATHOLIEKE KERK DOOPT KIND VAN HOMO KOPPEL + VIDEO
OOK HOLEBI'S ZIJN KINDEREN VAN GOD, ALDUS BISSCHOP

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info (afkomstig uit buitenlandse gay media)

Dit bericht is gepost op 30 January, 2016 en 2644 keer gelezen.Reageer op dit bericht: