1ste minister Australie zegt: als bevolking ja zegt, komt het homohuwelijk er.
De kersverse Australische eerste minister Malcom Turnbull zegt dat wanneer de meerderheid van de bevolking in een volksstemming ja zegt tegen het homohuwelijk, dit er ook zal komen.

En dat is zeer goed nieuws voor Australische homo en lesbische koppels. Want al vaker bleek uit poll's dat meer dan 80% van de bevolking voorstander is van het homohuwelijk in Australiƫ. Dat was vooral vorig jaar te merken door tal van acties gevoerd door heteroseksuelen en ook tal van grote bedrijven in het voordeel van het homohuwelijk. (Zie links onderaan).

Turnbull is zelf voorstander van het homohuwelijk maar zijn partij, de liberalen, zijn verdeeld. De vorige eerste minister, Tony Abbott weigerde steeds te praten over het homohuwelijk en verbood zelfs zijn ministers om ja te stemmen indien het ooit tot een stemming zou komen. En dit terwijl de Australiƫrs zelf al jaren pro homohuwelijk zijn, in 2014 was al 72% voorstander, vandaag komt men aan meer dan 80%. Toch zijn niet alle politici blij met het voorstel van Turnbull, ze claimen dat een volksstemming te veel geld zal kosten en zien liever dat het parlement zelf beslist over het al dan niet openstellen van het huwelijk voor homo en lesbische koppels. Het blijft afwachten wat er zal gebeuren in het land.
LEES OOK
OOK IN 2016 VRAGEN HOLEBI'S OM HOMOHUWELIJK IN AUSTRALIE + VIDEO
OOK WODKA BEDRIJF STRIJD MEE VOOR HET HOMOHUWELIJK IN AUSTRALIE (2015)
HETERO'S BLIJVEN MASSAAL OPKOMEN V H HOMOHUWELIJK IN AUSTRALIE (2015)
AUSTRALISCHE BEDRIJVEN ROEPEN OVERHEID OP HOMOHUWELIJK TE LEGALISEREN (2016)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 January, 2016 en 2537 keer gelezen.