India gaat van start met transgender, interseksuelen en holebi Taxi dienst.
Woensdag is in India Rainbow Wings voorgesteld. Een allereerste taxi service die uitsluitend gaat werken met transgender, interseksuele en holebi werknemers. Het initiatief komt van Wings Travels Taxi en Humsafar Trust die holebi's, transgenders en interseksuelen in India dezelfde rechten en kansen willen geven als andere mensen.

Rainbow Wings werd opgericht in Bombay (officieel: Mumbai). Het is voorlopig nog een piloot project waarbij men drie transgender vrouwen en twee homo's een training gaat geven die tussen de 9 en 12 maanden zal gaan duren, waarbij ze bovendien ook hun rijbewijs gaan halen. De taxi service zal vermoedelijk pas van start gaan in 2017. Na de training van de eerste vijf chauffeurs voor Rainbow Wings, is het de bedoeling dat er op termijn meer dan 1.500 transgenders, interseksuele en holebi chauffeurs aan het werk kunnen gaan.

Het project is vooral goed voor transgenders en interseksuelen omdat ze vaak geen werk kunnen vinden in India en daardoor, uit armoede, gedwongen worden te gaan werken in de seksindustrie. En de weinigen die wel werk kunnen vinden, hebben erg veel te maken met discriminatie op de werkvloer. Maar ook homo's en lesbiennes zullen worden ingeschakeld omdat ook zij vaak moeilijk werk kunnen vinden in het land.

LEES OOK
1ste TRANSGENDER GROEP UIT INDIA BRENGT HAPPY VAN PHARRELL WILLIAMS IN BOLLYWOOD STIJL + VIDEO

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 22 January, 2016 en 2327 keer gelezen.Reageer op dit bericht: