Amerikaans vice-president sprak op WEF in Davos over holebi & trans rechten. + 2 video'sAmerikaans vice-president Joe Biden, 73, drong er bij zakenmensen op het Wereld Economisch Forum (WEF) in Davos, Zwitserland, op aan hun invloed te gebruiken om veranderingen te bekomen in landen waar holebi's en transgenders worden vervolgd, gediscrimineerd en gestraft.

Gelijke rechten voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders is een officieel agendapunt op het Wereld Economisch Forum in Davos. Gisteren sprak Amerikaans vice-president Joe Biden de zakenmensen toe en liet hen onder andere weten dat ze meer kunnen bereiken dan politici en wereldleiders in de strijd tegen holebi- en transfobie wereldwijd. "Holebi's krijgen vaak te maken met geweld, pesterijen, ongelijkheid, discriminatie, ontzegging van gezondheidszorg, en dit alles vaak in naam van de cultuur. Men mag daar niet langer aan toegeven. Want die zogenaamde cultuur kan nooit rechtvaardigen dat mensen worden gediscrimineerd en dat mensenrechten worden geschonden. Jullie kunnen het verschil maken en er voor zorgen dat landen waar men homoseksuelen en transgenders vervolgd en discrimineert vervolgen," aldus Biden. Die trouwens ook nog liet weten dat hij zelf met enkele grote wereldleiders gaat praten over holebi & transgender rechten.

Op het Wereld Economisch Forum zijn ook vertegenwoordigers aanwezig van de 75 landen ter wereld waar holebi's en transgender zijn strafbaar is. Volgens Biden kunnen zakenmensen en bedrijven die samenwerken met deze landen zorgen voor verandering. Want volgens Biden is het niet enkel zaak om op te komen voor gelijke werknemers rechten van holebi's en transgenders in landen waar er al gelijkheid is, maar ook in landen waar dat niet zo is. Bedrijven en zakenmensen kunnen weigeren samen te werken met landen die de mensenrechten van holebi's en transgenders schenden, deze weigering of het dreigen met een weigering kan op termijn veel veranderen. Vorig jaar deed de Britse zakentycoon Richard Branson al gelijkaardige uitspraken.LEES OOK
CULTURELE VERSCHILLEN KUNNEN GEEN REDEN BLIJVEN VOOR HOMOFOBIE (2015)
IMPACT VAN HOLEBI EN TRANSFOBIE OP BEDRIJFSLEVEN EN ECONOMIE (2015)
AMERIKAANS VICE PRESIDENT KWAM OP VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS + VIDEO (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 January, 2016 en 2457 keer gelezen.Reageer op dit bericht: