Huis van Freddie Mercury Nationaal erfgoed.

Het eerste Londense huis van Freddie Mercury (5/9/46 - 24/11/91) is vanaf dit jaar Nationaal erfgoed, en het krijgt daarbij meteen ook het bekende blauwe bordje van de Engelse monumentenzorg English Heritage.

Hiermee wordt het huis in de wijk Feltham officieel onderdeel van het Engelse erfgoed. Eerder gebeurde hetzelfde met de voormalige woonplaatszen van John Lennon, Charlie Chaplin en Jimi Hendrix. De afgelopen 150 jaar werden zo al meer dan 900 blauwe bordjes op huizen in heel Londen gehangen.

Freddie Mercury, geboren als Farrokh Bulsara was een groot Britse rockmusicus. En bekend als de zanger en 'frontman' van de groep Queen die uitgroeide tot een van de beste en populairste rockartiesten en popzangers aller tijden. Hij staat bekend als de man met een stembereik van vier octaven, wat buitengewoon is voor een mannelijke zangstem. Op 23 november 1991, een dag voor zijn overlijden, maakte Mercury officieel wereldwijd bekend dat hij leed aan aids. Dat deed hij door middel van een kort persbericht gemaakt op zijn sterfbed. Mercury stierf op 24 november 1991 om 18:48 uur in zijn geliefde Londense huis aan longontsteking, ten gevolge van aids. Hij werd 45 jaar oud.

LEES OOK
BOHEMIAN RHAPSODY WAS COMING OUT SONG VAN FREDDIE MERCURY (2015)
HOMO CAFE WAAR STONEWALL RELLEN PLAATSVONDEN NATIONAAL ERFGOED (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 January, 2016 en 2592 keer gelezen.Reageer op dit bericht: