Duits parlement moet mogelijk verplicht praten over het homohuwelijk.
Duitse politici worden weldra mogelijk gedwongen om te debatteren over het homohuwelijk. Duitsland is een van de laatste West Europese landen zonder homohuwelijk. Dit is grotendeels te danken aan Angela Merkel die vierkant tegen het homohuwelijk is en blijft.

Tot op heden weigerde de gerechtelijke commissie van het Duitse lagerhuis, al drie keer te praten over het homohuwelijk. Beide overheidspartijen, zowel de christen Democratische partij van Angela Merkel als de Sociaal Democraten stemden al meermaals tegen wetsvoorstellen om het huwelijk open te stellen voor homo en lesbische koppels, en weigeren er verder nog over te debatteren. Maar nu worden ze mogelijk toch verplicht om te praten over het homohuwelijk met dank aan Renate Kuehmat, leider van de Groenen, die een maas vond in de procedures. Kuehmat zal paragraaf 62 en passage 2 van het lagerhuis gebruiken waarin staat dat: een fractie een debat kan eisen rond een tussentijds of statusrapport dat niet besproken werd 10 weken nadat er een motie werd ingediend.

In oktober stemden tal van Duitse parlementsleden in het voordeel van een wetsvoorstel om legale partnerschappen van homo en lesbische koppels te updaten naar meer gelijke huwelijksrechten al bleef dat beperkt. (Meer kan je daar over lezen via een link hieronder, de eerste link van de drie). Daarnaast lieten vorig jaar negen Duitse staten weten dat ze wel een homohuwelijk willen, maar Angela Merkel blijft vierkant tegen. De meerderheid van de Duitsers is voorstander van het homohuwelijk.

LEES OOK
BEETJE MEER GELIJKE RECHTEN VOOR DUITSE HOLEBI KOPPEL, MAAR HOMOHUWELIJK BLIJFT NEEN (2015)
9 DUITSE STATEN WILLEN HOMOHUWELIJK, MAAR MERKEL BLIJFT TEGEN (2015)
ANGELA MERKEL WIL NIET DAT HOLEBI'S HUN VERBINTENIS EEN HUWELIJK NOEMEN (2015)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 January, 2016 en 2427 keer gelezen.