Rusland wil opnieuw een anti holebi wet invoeren.

In Rusland is het leven voor homo's, lesbiennes en biseksuelen, maar ook voor transgenders al enkele jaren en hel. En het ziet er naar uit dat het nog erger zal worden. Want volgende week beslist de Russische Staats Doema (Russische federale lagerhuis) over een nieuwe anti holebi wet.

Volgens de nieuw voorgestelde wet mogen mensen dan niet meer uit de kast komen als holebi of transgender, en mag er ook geen affectie meer getoond worden tussen twee mannen in het openbaar. Gek genoeg geldt dit laatste niet voor lesbiennes. Op het uit de kast komen zou een straf komen van vijftien dagen cel. Op het publiekelijk homoseksueel genegenheid tonen een geldboete van 60 euro. Volgens de indieners van het wetsvoorstel is de nieuwe wet nodig omdat homoseksuelen pervers, ziek en walgelijk zijn.

Op dit moment is de zogenaamde gay 'propaganda' wet al enkele jaren (2013) van kracht. Hierbij riskeert men vijftien dagen cel wanneer men op komt voor gelijke rechten voor holebi's. Ook het praten over homoseksualiteit in het bijzijn van minderjarigen is onder deze wet strafbaar. Daarnaast zijn ook nog alle manifestaties en openbare bijeenkomsten verboden en mogen holebi's niet werken met kinderen, waarbij er vooral in het onderwijs al vele ontslagen volgden sinds de invoering van de wet. Later kwamen er nog wetten bij die homo en lesbische koppels verbieden kinderen te adopteren, inclusief het feit dat ook buitenlandse holebi koppels geen Russische kinderen mogen adopteren. Het homohuwelijk is bij wet verboden en ook heteroseksuelen kunnen worden gestraft indien ze opkomen voor holebi's. Sinds de invoering van al deze anti holebi wetten is het aantal haatmisdaden tegen homo's en lesbiennes gestegen in Rusland. Daarbij zijn er groepen actief die bewust op zoek gaan naar homoseksuelen, hen in de val lokken om hen vervolgens voor de camera te vernederen en te mishandelen. De leden van deze groepen beweren dat ze enkel strijden tegen pedofielen maar in werkelijkheid maken ze enkel jacht op homo's.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 January, 2016 en 3182 keer gelezen.