Wereld Top artiest David Bowie overleden + 5 video's.De Britse popzanger David Bowie is zondag (10/01) op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt via sociale media. Hij leed al anderhalf jaar aan de ziekte, zo blijkt uit het bericht. Zijn dood komt voor de buitenwereld zeer onverwacht. Vorige week werd zijn nieuwste album, Blackstar, nog uitgebracht. Op Twitter bevestigt ook zijn zoon, regisseur Duncan Jones, het nieuws van het overlijden van de wereld superster.

Bowie was ook erg belangrijk voor de holebi en transgender beweging wereldwijd. In de begin jaren 70 was hij vooral bekend door zijn androgyne uiterlijk (door zijn Ziggy Stardust personage), een look die pas vele jaren werd overgenomen door de modewereld en pas later meer aanvaard werd. Zijn theatrale manier van optreden, vooral in de begin jaren, was trouwens te danken was aan zijn samenwerking met de lesbische artieste Lindsay Kemp, wat resulteerde in nog meer succes binnen de holebi en transgender gemeenschap wereldwijd. Bowie was eigenlijk de eerte die met gender speelde en daardoor de weg opende voor meer aanvaarding van transgenders en travestieten. Het succes bij de holebi gemeenschap kwam in een periode toen zelfs Elton John en Freddie Mercury nog in de kast zaten en homoseksualiteit nog maar vijf jaar legaal was in de UK.

Toenmalig manager van Bowie, Ken Pitt, speelde trouwens handig in op het succes van de zanger binnen de holebi gemeenschap. Hij regelde dat het toen nog enige Britse homo tijdschrift: Jeremy, een artikel plaatste waarin Bowie zei dat hij homoseksueel was. Een jaar later, het was toen 1976 vertelde Bowie zelf in een interview met Playboy dat hij niet homoseksueel maar biseksueel was. Deze uitlatingen in combinatie met de vele erotische homo feestjes met Mick Jagger, Iggy Pop en Lou Reed zorgde voor een blijvend succes binnen de holebi en transgender gemeenschappen wereldwijd. En dan waren er nog de tal van songs met onderliggende homoseksuele boodschap. Zoals Boys Keep Swinging en John I'm Only Dancing over een homoseksuele relatie, en de wat minder bekende song The Widh of a Circle. Het zijn slechts drie voorbeelden van songs waarin Bowie over de herenliefde zong. In 1981 scoorde hij trouwens samen met Freddie Mercury een nummer 1 hit met de klassieker Under Pressure.

David Bowie werd geboren als David Robert Jones in Brixton, Londen (Verenigd Koninkrijk) op 8 juni 1947 als zoon van een arbeidersfamilie. Het gezin verhuisde naar Beckenham, een conservatief dorpje in Kent, waar hij opgroeide. Aanvankelijk was hij in de jaren zestig saxofonist en zanger in verschillende Londense bluesbandjes, zoals The Lower Third, de Konrads en de King Bees. Een van David Bowies grootste talenten was om nieuwe trends te zetten, die navolging kregen over de hele wereld. Bowie verwierf zijn eerste bekendheid met het nummer Space Oddity in 1969, dat samenviel met de eerste maanlanding en gebaseerd was op Stanley Kubricks film 2001: A Space Odyssey. In maart 1970 trouwde hij met Mary Angela Barnett en in 1971 werd hun zoon Zowie Bowie geboren wiens volledige naam Duncan Zowie Heywood Jones is. Bowie en Angela bleven niet lang samen. In het jaar 2000 trouwde Bowie opnieuw (1992) dit keer met voormalig fotomodel Iman Abdulmajid. In het jaar 2000 kregen ze samen een dochter: Alexandria Zahra Jones. Bowie was trouwens ook schilder en kunstverzamelaar, en als acteur ook te zien in een 30 tal films. En hij bracht bijna 30 Studio albums uit. Bekijk hieronder vier van de top songs uit de begin jaren en met als laatste 1 song van zijn nieuwste en laatste album.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 11 January, 2016 en 3344 keer gelezen.Reageer op dit bericht: