6 studenten die werden veroordeeld wegens homo zijn krijgen nieuw proces (Tunesie).
Zes Tunesische studenten die drie jaar cel kregen omdat ze homoseksueel zijn krijgen met dank aan mensenrechten activisten een nieuw proces. In afwachting van het nieuwe proces zijn de zes vrijgelaten. De studenten werden in december van vorig jaar veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en het verbod om acht jaar niet meer terug te keren naar de stad Kairouan. Daarboven op moesten de jongens ook nog een geldboete betalen.

De zaak kreeg veel aandacht van internationale mensenrechten groepen waaronder ook Amnesty International. Men was vooral misnoegd over het feit dat de studenten werden opgepakt na beschuldiging van homoseksualiteit door buren en dat ze bovendien ook werden onderworpen aan vernederende anale onderzoeken op het politie bureau. Het nieuwe proces is voorzien op 25 februari. Men hoopt dat de jongens geen straf meer krijgen daar er een steeds grotere groep mensen oproept om de strafbaarheid van homoseksualiteit af te schaffen in het land. Ook de Tunesische eerste minister is daar voorstander van.

Toch is het nog afwachten want ondertussen kreeg een Tunesische holebi organisatie te horen dat ze 30 dagen hun organisatie moeten stil legen wegens overtreding van de wet rond NGO's (niet-gouvernementele organisatie). Mensenrechten activisten roepen ondertussen op dit tijdelijke verbod op te heffen, en vragen daarbij bovendien de overheid alle mensen gelijke rechten te garanderen en het verbod op de strafbaarheid van homoseksualiteit af te schaffen. Homo's riskeren nu een celstraf van drie jaar.

LEES OOK
HOLEBI INFO NIEUWS JAAROVERZICHT 1 VIDEO IN VIER DELEN
ALLE HOLEBI & TRANS COMING OUTS VAN 2015 (Showbizz, sport, politiek, enz)
13 RECLAME VIDEO'S MET HOLEBI OF TRANS IN UIT 2015

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 January, 2016 en 2495 keer gelezen.