Lesbische vrouw vermoord door ex vriendin, minnares, diens zoon en 13-jarige - UPDATE 18 januariEen zaak uit 2010 waarbij men dacht dat een jonge lesbische vrouw zichzelf van het leven had benomen heeft een gruwelijke wending gekregen. De jonge vrouw uit Beveren werd vermoord met medeweten van haar echtgenote door een andere lesbische vrouw samen met haar zoon van 17 en een vriendje van 13.

Brenda Rollier, 25, uit Beveren in de provincie Oost-Vlaanderen werd op 1 juli 2010 levenloos terug gevonden in haar woning door haar echtgenote Cindy De Laet en de oom van Brenda. Na een kort onderzoek oordeelde men dat er sprake was van zelfdoding. Het lesbische koppel leefde al een tijdje niet meer samen en uit het onderzoek bleek dat Cindy al een tijd depressief was.

Maar een jaar later, in 2011, werd het onderzoek opnieuw geopend. Omdat de moeder van Cindy in een verklaring getuigde dat ene Brigitte Van Raemdonck, een affaire had met Cindy en aan haar had bekend dat ze Brenda vermoord had. Toch duurde het nog tot 2012 voor er een verder onderzoek volgde waaruit na een tijd bleek dat het ging om een moordcomplot. Met medeweten van Cindy De Laet werd Brenda vermoord door Brigitte met haar toen 17-jarige zoon Mattias Cop en een toen 13-jarige vriend van hem.

Uiteindelijk verklaarde Brigitte dat ze slachtoffer Cindy verdoofde met slaapmiddelen en daarna met haar oom ging wandelen met de honden. Daarna ging ze terug de woning van het slachtoffer in gezelschap van haar 17-jarige zoon en een 13-jarig vriendje. Brigitte had de jongens verteld dat het de bedoeling was het slachtoffer te doden en had hen ook geld beloofd. Toen wurgde het trio het slachtoffer die versuft in de zetel lag. Daarna hingen de drie haar lichaam op aan de trap met een hondenleiband om het te doen gelijken op zelfmoord.

Brigitte verklaarde dat ze samen met Cindy het moordplan had bedacht, die dat eerst toegaf maar later ontkende, en nu beweerd dat ze enkel Brenda een lesje wilde leren. De twee jongens legden wel bekentenissen af. De jongste vertelde dat Brigitte samen met het versufte slachtoffer uit de zetel viel en dat hij zijn voet op de arm van het slachtoffer zette, terwijl de zoon van Brigitte de andere arm vasthield. Hij kreeg 50 euro na de feiten. De jongste dader werd toen de feiten aan het licht kwamen in een instelling geplaatst maar omdat hij nog geen 16 was op het moment van de feiten kan hij niet uit handen worden gegeven. De zoon van Brigitte werd in 2013 wel uit handen van de jeugdrechtbank gegeven en verschijnt volgende week samen met zijn moeder en Cindy voor het Gentse hof van assisen op beschuldiging van moord.
UPDATE 18 JANUARI
Uit het proces
Brigitte Van Raemdonck, de 46-jarige vrouw die samen met haar zoon Mathias Cop (22) en Cindy De Laet (34) beschuldigd wordt van moord op de 25-jarige Brenda Rollier, heeft voor het Gentse hof van assisen opnieuw bevestigd dat ze de feiten heeft beraamd met haar minnares. "De moord was gepland door mij en Cindy De Laet", zei Raemdonck tijdens haar verhoor door de assisenvoorzitter.

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 09 January, 2016 en 6497 keer gelezen.Reageer op dit bericht: