Eerste rechtszaak ooit rond homohuwelijk in China.

Een Chinese rechtbank uit de provincie Hunan, heeft een zaak rond huwelijks gelijkheid voor homo en lesbische koppels aangenomen. Daarmee is het meteen de eerste homohuwelijks gelijkheidszaak in het land. De rechtszaak is ingediend door een man die de overheid aanklaagt omdat hij niet mag trouwen met zijn vriend.

Sun Wenlin, 26, diende een klacht in tegen het Bureau Burgerzaken in Changsha, Hunan wegens het weigeren van een huwelijkscertificaat. Sun zegt: "Onze huwelijkswet zegt dat er vrijheid van huwelijk en gender gelijkheid is, deze vermeldingen kunnen worden toegepast op het homohuwelijk." Gisteren kreeg hij na maanden wachten bericht dat de rechtbank zijn zaak heeft aanvaard.

Aan enkele locale kranten liet Sun nog weten dat hij al op de leeftijd van 14 jaar wist dat hij homo was. En dat toen hij het voor het eerst aan zijn ouders vertelde zij hem negeerde. Maar Sun gaf niet op en bleef met zijn ouders praten waarna hij na enkele jaren bereikte dat ze hem aanvaarden zoals hij is. Sterker nog, ondertussen is de moeder van Sun zelfs een beetje een voorvechtster van het homohuwelijk en zegt ze dat hoe de maatschappij of politiek ook mag denken over homo's, hij blijft mijn zoon en nu hij klaar is voor het huwelijk moet ook hij kunnen trouwen. In China is alleen homoseksualiteit legaal verder zijn er geen enkele gelijke rechten wetten.

LEES OOK
NU OOK VERKRACHTING VAN MANNEN STRAFBAAR IN CHINA
VERBORGEN VIDEO TOONT ELEKTROSHOCK THERAPIE OM HOMO'S TE GENEZEN IN CHINA
LEGALISEER HOMOHUWELIJK IN CHINA EN LAAT VROUWEN MEERDERE MANNEN TROUWEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 06 January, 2016 en 2458 keer gelezen.