Zo ziet transgender personage er uit in Vlaamse soap.Thuis fans weten al een tijdje dat Franky (Jef Hoogmartens), de zoon van Simonne (Marleen Merckx) en Frank (Pol Goossen) transgender is en in de VS verblijft, waar er eerder een geslachts operatie volgde en Franky nu Kaat is. Vandaag werd bekend wie de rol van Kaat gaat spelen. Dat is namelijk actrice Leen Dendievel, vriendin van zanger Udo Mechels en eerder al te zien in die andere Vlaamse soap: Familie.

Eerst dacht men dat de rol van transgender Franky zou worden vertolkt door een man of een transgender, maar dat bleek al snel niet het geval. Dendievel is vanaf het voorjaar 2016 in Thuis te zien als Kaat, die eerder Franky was. De actrice ziet alvast alles zitten. "Ik ken bijna iedereen, maar heb nog nooit met iemand de set of een scéne gedeeld. Het is een eer om met Marleen en Pol een gezin te vormen, hele fijne mensen en goede acteurs. Bovendien is het een rol met vlees aan en dat kom je niet zo vaak tegen. Ik neem deze kans dan ook met beide handen aan. En ik haal alles uit de kast om die rol goed neer te zetten.

Dat is belangrijk, zowel voor mensen die niet vertrouwd zijn met het begrip 'transgender', als voor transgenders zelf," zegt ze in de krant het Laatste Nieuws, waarna ze vervolgt: "Ik kom trouwens niet onvoorbereid op de set. Toevallig heb ik zelf, nog voor ik wist voor deze rol in aanmerking te komen, een tijdje geleden een vrouw 'herontdekt'. Zij heeft mij veel verteld en ik ga zeker ook verder te rade bij haar. Elk verhaal is anders, maar ook zij is ooit een man geweest en kan mij raad geven bij de moeilijk te spelen situaties.

LEES OOK
EX VLAAMS SOAP ACTEUR ZEGT: 'TRANSGENDER PERSONAGE IS NIET REALISTISCH'
VLAAMS SOAP PERSONAGE KOMT UIT DE TRANSGENDER KAST
HOLEBI INFO NIEUWS JAAROVERZICHT 1 VIDEO IN VIER DELEN
ALLE HOLEBI & TRANS COMING OUTS VAN 2015 (Showbizz, sport, politiek, enz)

Bron: hln.be en holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 05 January, 2016 en 4068 keer gelezen.Reageer op dit bericht: