Fabrikant van Golden Gaytime ijsje verwijst in reclame naar Brokeback Mountain.

Sinds kort hangen er in Sydney, Australiƫ, reclameborden met daarop reclame voor een van de meest bekende en populaire ijsjes: Golden Gaytime Ice van Streets Ice, waarbij men refereert naar de homo cowboy film Brokeback Mountain (foto). Met de reclame toont Streets Ice opnieuw zijn support voor de holebi gemeenschap en hoopt men de overheid ook aan te zetten het homohuwelijk in te voeren. Afgelopen jaar riepen al tal van Australische bedrijven de overheid op om het homohuwelijk te legaliseren.

Het ijsje Golden Gaytime werd in 1959 bedacht door ijsfabrikant Streets Ice dat in handen is van de Brits-Nederlandse multinational Unilever. Het was toen trouwens een tijd dat het woord 'gay' nog niet synoniem stond voor homoseksualiteit zoals nu. Gay betekend namelijk ook geluk of gelukkig, en het Golden Gaytime ijsje stond dus voor het pure geluk van een ijsje met een combinatie van toffee en vanille gedoopt in chocolade en honingraat koekjes op een houten stokje.

Toen in de jaren 80 mensen het woord 'gay' steeds meer gingen gebruiken om homoseksuelen aan te duiden besloot het bedrijf de naam toch te behouden om zo ook te mikken op de holebi consument waarbij ze ook kwamen met de slogan: It's hard to have a Gaytime on your own. En vandaag de dag staat er op de dozen met het beroemde ijsje nog steeds ook de tekst: 4 delicious chances to have a gay time. Voor de nieuwe campagne poster liet Streets Ice het Golden Gaytime ijsje een tijdelijke verbintenis aangaan met een ander populair ijsje van Streets Ice namelijk Bubble O Bill, een ijsje in de vorm van een cowboy met een neus van kauwgom.

LEES OOK
13 RECLAME VIDEO'S MET HOLEBI OF TRANS IN UIT 2015
MET VIDEO VRAGEN AUSTRALISCHE HOLEBI'S OOK IN 2016 OM HOMOHUWELIJK
HOLEBI INFO NIEUWS JAAROVERZICHT 1 VIDEO IN VIER DELEN
ALLE HOLEBI & TRANS COMING OUTS VAN 2015 (Showbizz, sport, politiek, enz)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 January, 2016 en 3127 keer gelezen.Reageer op dit bericht: