Reclame posters voor homo cruising app mogen blijven in Nederland.Advertenties voor een homo ontmoetings app (foto) zal niet worden verboden in Nederland, en dit ondanks vele klachten. Dat staat zopas te lezen op enkele buitenlandse gay media.

De gay cruising app Squirit hing al reclame posters op in de stations van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Daar kwamen meteen zeer veel klachten over. Maar toch liet de reclame raad weten dat de campagne mag blijven nadat enkele mensen een klacht hadden ingediend tegen de reclame posters.

Een klager vond dat de posters zeer ongepast zijn. Een andere klager vond dat de posters niet kunnen omdat ook veel kinderen in het station komen en dat twee half naakte mannen met de woorden cruising ongepast zijn voor minderjarigen. Nog een andere klager was van mening dat de posters misselijkmakend en schokkend zijn. De posters werden eerder, na klachten, wel verwijderd uit stations in Canada. Maar de reclame raad uit Nederland is van mening dat de posters niet schokkend zijn en dat ze dus mogen blijven hangen.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 02 January, 2016 en 5060 keer gelezen.