11 + 2 Mannen opgepakt omdat ze homo zijn.In de meeste Afrikaanse landen is homoseksualiteit nog steeds strafbaar. Recent werden er in Nigeria twee mannen gearresteerd. En in Senegal werden maar liefst elf mannen opgepakt. Het enige waar de mannen zich 'schuldig' aan hebben gemaakt is homoseksueel zijn.

In Nigeria werden recent twee mannelijke familieleden opgepakt en beschuldigd van homoseksueel zijn. De mannen moesten nadien verplicht een spirituele zuiveringsactie ondergaan om hen hetero te maken en kregen bovendien nog een geldboete. De locale kranten identificeerde de mannen als Monday Ehikwe en zijn neef Godwin Chukwueku en plaatsen een foto van het ritueel dat ze moesten ondergaan (foto). De mannen hadden 'geluk' want vorig jaar keurde men in Nigeria een wet goed die homoseksualiteit met veertien jaar cel straf kan bestraffen.

In Senegal werden recent maar liefst elf mannen opgepakt op beschuldiging van homoseksueel zijn. De mannen waren op een feest waar men een ceremonieel homohuwelijk vierde. De mannen riskeren vijf jaar cel en het betalen van een hoge geldboete. Eerder werden in het land al zeven mannen opgepakt en veroordeeld tot zes maanden cel op beschuldiging van homoseksueel zijn. Ook een bekende journalist werd eerder veroordeeld tot een celstraf van zes maanden.

Extra info
Ondanks het feit dat homoseksualiteit strafbaar is in de meeste Afrikaanse landen, zijn er toch 17 Afrikaanse landen waar homoseksualiteit niet strafbaar is. Maar deze landen, met uitzondering van Zuid-Afrika, hebben verder wel geen enkele vorm van gelijke rechten wetten en sommige landen hebben een homohuwelijks verbod. De Afrikaanse landen waar homoseksualiteit legaal is zijn: Benin - Burkina Faso - Kaapverdiƫ - Ivoorkust - Centraal-Afrikaanse Republiek - Tsjaad - Djibouti - Guinee-Bissau - Equatoriaal-Guinea - Gabon - Lesotho - Mali - Mozambique - Niger - Democratische Republiek Congo en Zuid Afrika.

LEES OOK
GEEN ZWAARDERE STRAFFEN VOOR HOMOSEKSUALITEIT IN KENIA
OVERWINNING IN ZIMBABWE WAAR HOMOSEKSUALITEIT STRAFBAAR IS
HOMOSEKSUALITEIT LEGAAL IN AFRIKAANS LAND (Mozambique)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 27 December, 2015 en 3155 keer gelezen.Reageer op dit bericht: