Veertien aanvallen op homo's in twee maand tijd.

Wat is er aan de hand in Dallas, Texas? Lopen er veel homofoben rond of gaat het om een bende die homo's aanvalt en/of beroofd? Feit is dat in de afgelopen twee maand maar liefst veertien homo's het slachtoffer werden van brutale aanvallen en/of overvallen.

Het laatste slachtoffer was een 54-jarige homo die werd geslagen, geschopt en uitgemaakt voor vuile homo in het Oak Lawn district in Dallas, Texas, waar veel homobars zijn. Volgens de politie werd het slachtoffer ook beroofd. De feiten gebeurden op een parking van een homobar. De vermoedelijke daders worden omschreven als twee grote blanke mannen. De politie onderzoekt alle veertien aanvallen en zegt dat omdat de dader(s) telkens homofobe woorden riepen het niet slechts om berovingen gaat maar ook om haatmisdaden op basis van seksuele geaardheid. Daardoor riskeren ze indien ze worden gevat zwaardere straffen. Het is niet bekend of het gaat om individuele daders of een bende.

Wel weet men dat volgens de beschrijvingen van de daders. In een zaak ging het om een blanke man. In een andere zaak om een Latijns Amerikaanse vrouw en een zwarte man, in nog een andere zaak om twee blanken, en in nog een andere zaak om drie Latijns Amerikaanse mannen en tot slot in de meeste zaken was het niet bekend welke afkomst de mannen hadden maar ze hadden wel een blanke huidskleur. Alle slachtoffers kregen rake klappen, sommigen werden beroofd, en een moest naar het ziekenhuis na hersenfractuur en een moest naar het ziekenhuis voor meerdere steekwonden. De politie heeft alvast een speciaal team opgericht die zich met de veertien zaken bezig houden waarbij men vastberaden is de daders te vatten.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 26 December, 2015 en 2118 keer gelezen.Reageer op dit bericht: