New York City beschermt transgenders & interseksuelen het beste.De overheid van New York City heeft sinds kort de strengste anti discriminatie wet die transgender en interseksuele personen moet beschermen. Er bestond al sinds 2002 een wet die discriminatie verbiedt op basis van gender identiteit maar deze is recent zwaar verscherpt waarmee New York nu de strengste anti discriminatie wet heeft die transgenders en interseksuele personen moet beschermen. (ook holebi's zijn goed beschermd tegen discriminatie in New York).

De vernieuwde wet bevat ook enkele richtlijnen waarbij het een en ander meer duidelijk wordt. Werkgevers riskeren nu hoge geldboetes (tussen de 125.000 en 230.00 dollar) indien ze een persoon weigeren op basis van gender identiteit, of wanneer ze weigeren een transgender of interseksueel persoon gezondheidsvoordelen aan te bieden (gelijk aan die van andere werknemers). Ook kan algemene werk discriminatie op basis van gender identiteit strenger worden bestraft, bijvoorbeeld het weigeren van een persoon de toiletten te gebruiken die behoren bij zijn of haar gender gevoel. Het weigeren een persoon zich te laten kleden naar zijn of haar gender gevoel. Ook discriminatie op openbare plaatsen inclusief op scholen zal harden worden bestraft. Net zoals geweld of haatmisdaden tegen transgenders of interseksuele personen.

Dat dit alles zeer nodig is bleek uit recent onderzoek. 75% van de schoolgaande jeugd heeft last van pesterijen op basis van gender identiteit (transgender of interseksueel zijn). In vergelijk bij holebi's is dat ongeveer de helft van de schoolgaande jeugd die last heeft van pesterijen. Daarnaast had 55% van de transgender en interseksuele personen al eens of meermaals te maken met verbale transfobie op openbare plaatsen. Op het vlak van werk ervaarden 75% al eens of meermaals discriminatie op de werkvloer waarbij ruim 40% al eens of meermaals werd geweigerd voor een job op basis van zijn of haar gender identiteit. En ruim 30% werd al eens of meermaals geweigerd een woning te huren omdat hij of zij transgender of interseksueel is.
LEES OOK (klein deel van groot aanbod transgender nieuws via holebi info)
FACEBOOK KOMT SNEL TEGEMOET AAN TRANSGENDERS TRAVESTIETEN & HOLEBI'S
1ste TRANSGENDER VETERANEN KLINIEK IN DE VS
EERSTE TRANSGENDER YOUTUBE SPROOKJE VAN OLLY PIKE
NIEUW NEDERLANDS BOEK GENOEG MAN OM VROUW TE ZIJN
EERSTE SPROOKJE OVER EEN TRANSGENDER PRINSES
TRANSGENDERS MOGEN VOLGEND JAAR OPENLIJK DIENEN IN HET LEGER
JEZUS KEERT TERUG NAAR AARDE ALS TRANSGENDER VROUW
OPNIEUW WINT TRANSGENDER VROUW TITEL VROUW VAN HET JAAR

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 24 December, 2015 en 3677 keer gelezen.Reageer op dit bericht: