Slovenen zegen neen in referendum tegen homohuwelijk.

Er komt geen homohuwelijk in Sloveniƫ. Dat blijkt uit de resultaten van een referendum dat vandaag gehouden werd. Ondanks het feit dat de overheid eerder een wet goedkeurde om het huwelijk open te stellen voor homo en lesbische koppels kwam er op vraag van tegenstanders een referendum.

Vandaag konden Slovenen zich in een referendum uitspreken voor of tegen de eerder dit jaar aangenomen wet die het huwelijk zou openstellen voor homo en lesbische koppels. Ondanks het feit dat de stemmen nog niet volledig zijn geteld is het nu al duidelijk dat een ruime meerderheid van de Slovenen (63% of 380.149 stemmen) neen zegt tegen het homohuwelijk tegenover slechts 37% of 220.478 voor stemmen.

Sloveniƫ had het eerste oud-communistische land binnen de EU kunnen worden die het homohuwelijk legaliseerde. En het land had zo de elfde EU-lidstaat kunnen worden waar homo en lesbische koppels mogen trouwen. Maar de bevolking liet vandaag in het referendum weten dat ze niet willen dat koppels van hetzelfde geslacht kunnen trouwen. De Sloveneense president Pahor is wel voorstander van het homohuwelijk. Maar de grootste oppositiepartij, de Sloveense Democratische Partij is tegen. Holebi koppels in Sloveniƫ moeten voorlopig dus nog tevreden blijven met een geregistreerd partnerschap wat sinds 2006 mogelijk is.

LEES OOK
GEEN LANDELIJK HOMOHUWELIJK WEL 4de STAAT MET ERKENNING BUITENLANDSE HOMOHUWELIJKEN
5de MEXICAANSE STAAT MET HOMOHUWELIJK
HOMOHUWELIJKEN MET BUITENLANDSE PARTNER GELDIG IN BRITS OVERZEES GEBIEDSDEEL
BUITENLANDSE HOMOHUWELIJKEN NIET MEER LEGAAL IN ITALIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 20 December, 2015 en 2181 keer gelezen.Reageer op dit bericht: