Vluchtenlingencentra niet veilig voor holebi's en transgenders.Naar schatting zullen er tegen het eind van dit jaar ruim 50.000 extra homo, lesbische, biseksuele en transgender vluchtelingen zijn aangekomen in Duitsland. En ondanks het feit dat velen van hen uit landen komen waar homoseksualiteit strafbaar is of waar ze dreigen te worden vermoord omdat ze holebi of transgender zijn, worden ze niet beschouwt als kwetsbaar zoals vrouwen, kinderen en gehandicapten met schrijnende situaties tot gevolg.

Volgens de Duitse holebi en transgender rechtenorganisatie Rainbow Refugees krijgt de meerderheid van de holebi en transgender vluchtelingen te maken met intolerantie en geweld binnen de vluchtelingencentra in Duitsland. De vluchtelingen die homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn zitten tussen hetero landgenoten die hen al haten wat zorgt voor de nodige spanningen, bedreigingen en zelfs geweld. In Berlijn denken enkele wetgevers er aan om een asielcentrum te openen speciaal voor holebi en transgender vluchtelingen zodat ze veilig zijn voor het geweld van hun heteroseksuele landgenoten.

Eerder kwam er een gelijkaardig nieuws bericht uit Nederland. Waar eveneens bleek dat holebi en transgender vluchtelingen zwaar te lijden hebben onder pesterijen en geweld door landgenoten in asielcentra. Ook in Nederland gingen stemmen op om aparte centra voor holebi en transgender vluchtelingen op te richten maar die vraag, die voornamelijk vanuit de Nederlandse holebi verenigingen kwam werd door de politiek verworpen.

LEES OOK
HOMO'S BEDREIGD IN NEDERLANDSE ASIEL CENTRA + UPDATE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 20 December, 2015 en 2850 keer gelezen.Reageer op dit bericht: