Homo genen bestaan - homoseksualiteit niet te genezen.
Opnieuw stelt een studie dat er zogenaamde homo genen bestaan. De genetische analyse van 409 koppels homo broers, waarbij een meerderheid tweelingen, bracht volgens de onderzoekers het tot nu toe meest overtuigend bewijs dat mensen geboren worden als homo. Het onderzoek richtte zich ook nu opnieuw enkel op mannelijke homoseksualiteit. Vrouwelijke homoseksualiteit zou op een andere manier ontstaan.

De studie bevestigt de theorie├źn dat twee regio's, een op de X chromosoom en een op chromosoom 8 kunnen gelinkt worden aan mannelijke homoseksualiteit. Deze bevindingen zijn afkomstig van het grootste onderzoek in zijn soort gedaan door het NorthShore Research Institute in Evanston, Illinois. Daarbij stelt hoofdonderzoeker Alan Sanders dat het onderzoek vooral het idee dat je homoseksualiteit kan genezen of behandelen moet worden verworpen (doelende op de vele wereldwijd voorkomende therapie├źn waarbij men claimt holebi's te kunnen veranderen in hetero's) . En dat het voor eens en altijd duidelijk moet zijn dat homoseksualiteit aangeboren is en geen keuze en verklaard verder over het onderzoek:

Een van de regio's van het X chromosoom, genaamd Xq28, werd voor het eerst beschreven in 1993 door Dean Hamer van het Amerikaanse Nationale instituut van Gezondheid in Bethesda, Maryland. De tweede regio van het X chromosoom genaamd 8q12 werd voor het eerst beschreven in 2005. In vergelijk met de studie van nu keek men nu naar 409 koppels van homo broers en niet identieke tweelingen uit 284 gezinnen. In Dean Hamer's studie uit 1993 keek men naar 40 koppels van homo broers. Conclusie homoseksualiteit is aangeboren waarbij bepaalde genen bij mannelijke homoseksualiteit hiervoor verantwoordelijk zijn. Volgens Sanders is er wel nog meer onderzoek nodig om alles voor 100% sluitend te maken.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 December, 2015 en 4429 keer gelezen.Reageer op dit bericht: