Docu film opkomst over honderden onopgeloste homo moorden in Australie.
Schrijver en journalist Serkan Ozturk en co-producer Igor Shmaryan zijn een crowdfunding campagne gestart op Indiegogo om 50.000 dollar in te zamelen voor hun documentaire 'Killing Off The Beat', dat onderzoek doet naar homo haatmisdaden en politie brutaliteiten tegen homo's over een periode van 40 jaar in Sydney, Australiƫ.

Meer dan 100 mannen werden slachtoffer van homo haat moorden in de periode van 1970 tot 1990. Een ruime meerderheid van de moorden op deze homo's werd nooit opgelost. Een deel van de moorden werd zelfs geclassificeerd als zelfmoord ondanks het feit dat er vaak voldoende bewijzen waren dat het om een haatmisdaad ging op basis van seksuele geaardheid. Boven op de honderden moorden zijn er nog honderden andere mannen die tijdens de periode van de jaren 70 tot 90 slachtoffer werden van zeer gewelddadige aanvallen op homo's, waarbij de slachtoffers bijna dood werden geslagen. Ook hier werden een meerderheid van de haat aanvallen niet opgelost.

Ozturk, journalist en schrijver van de op komst zijnde documentaire over deze gruweldaden zegt dat de film een focus wil leggen op belangrijke onderwerpen omdat er grote druk ontstaat vanuit de gemeenschap en politiek om op hoog niveau onderzoek te voeren naar deze historische homo haatmisdaden. Al in 2015 veroordeelde plaatsvervangend staatslijkschouwer Jacqueline Milledge de schandelijke en onvolledige onderzoeken van de politie in zaken waarbij mannen slachtoffer werden van homo haatmisdaden. De filmmakers zijn al twee jaar bezig met de documentaire film en voerden al 25 diepte interviews. Ook stopten ze zelf al 15.000 dollar in de documentaire die volgend jaar zou uitkomen. Meer info over de documentaire + de crowdfunding campagne + enkele video's ===> KLIK HIER

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 13 December, 2015 en 2340 keer gelezen.