Geen landelijk homohuwelijk maar wel 4de staat met erkenning buitenlandse huwelijken.

In Australiƫ kunnen homo en lesbische koppels nog steeds niet trouwen. Maar zopas werd de staat Victoria de vierde Australische staat waar men buitenlandse homohuwelijken erkent. Het gaat dan onder andere om inwoners van Australiƫ die huwden met een buitenlandse partner in het buitenland.

De Relationships Amendment Bill en staatswet van Victoria erkend vanaf nu automatisch buitenlandse homohuwelijken en beschouwd ze vanaf nu als een legaal partnerschap. Maar ondertussen kunnen Australische holebi koppels nog steeds niet trouwen in eigen land, en dit ondanks het feit dat een ruime meerderheid van de bevolking voorstander is van het homohuwelijk. Homo en Lesbische koppels kunnen wel een legaal partnerschap aangaan.

Eerder erkenden de Australische staten New South Wales, Queensland en Tasmania buitenlandse homohuwelijken. Met Victoria erbij hebben nu vier van de zes Australische staten een gelijkaardige wet. Wat betreft homohuwelijken in Australiƫ zelf liet de Australische eerste minister eerder weten dat de bevolking moet stemmen over deze zaak, al zal dat wel gebeuren in een niet bindend referendum.

LEES OOK
AUSTRALISCHE HOMO'S KUNNEN GRATIE KRIJGEN
AUSTRALISCHE HETERO'S BLIJVEN MASSAAL OPKOMEN VOOR HET HOMOHUWELIJK + 2 VIDEO'S
HOMOHUWELIJKEN MET BUITENLANDSE PARTNER GELDIG IN BRITS OVERZEES GEBIEDSDEEL
BUITENLANDSE HOMOHUWELIJKEN NIET MEER GELDIG IN ITALIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 12 December, 2015 en 2327 keer gelezen.Reageer op dit bericht: