Monsterzege Front nationale belooft weinig goeds voor Franse holebis - Update 13 december.De ultrarechtse partij Front Nationale (FN) heeft in Frankrijk haar beste verkiezingsresultaat ooit behaald tijdens regionale verkiezingen. De partij van Marie Le Pen werd de grootste in zes van de dertien bestuurlijke regio's waar verkiezingen werden gehouden. Komend weekend is de rest van het land aan de beurt. De centrumrechtse partij van oud-president Sarkozy veroverde vier regio's,waaronder Parijs en de socialisten van president Hollande in drie regio's.

Le Pen zei maandagochtend de winst geen verrassing te vinden: Steeds meer Fransen hebben vertrouwen in het Front National, verkiezing na verkiezing. De regionale verkiezingen gelden als generale repetitie voor de presidentsverkiezingen van 2017, waarvoor zowel Le Pen als Sarkozy warm lopen. De monsterzege van FN is slecht nieuws voor Franse holebi's en transgenders en buitenlanders. Homofobie, antisemitisme en anti-islam doen het goed binnen de partij. De partij telt een reeks homofobe politici die er niet voor terugdeinzen om de duivelse homolobby aan te vallen. Eerder liet de partij al doorschemeren het homohuwelijk van president Hollande te verwerpen, als de partij het voor het zeggen krijgt. Zelfs de Britse UKIP-leider Nigel Farage, ook niet vies van ultrarechts gedachtengoed, wil niet samenwerken met Le Pen, vanwege antisemitisme en vooroordelen binnen FN.

UPDATE 13 December 2015
Het extreemrechtse Front national (FN) heeft bij de tweede ronde van de regionale verkiezingen in Frankrijk geen enkele regio binnengehaald. Vorige week zondag behaalde de partij nog een meerderheid in verschillende regio's. De resultaten zijn een domper voor de drie leidersfiguren van het FN. De opkomst voor deze tweede ronde lag een pak hoger dan in de eerste ronde: om 17 uur was 50,54% van de stemgerechtigden komen stemmen, een week geleden was dat 43,01 procent. In sommige steden kon er tot 20.00 uur gestemd worden. (Bron: hln.be)

Bron blog.nl

Dit bericht is gepost op 07 December, 2015 en 2034 keer gelezen.Reageer op dit bericht: