Homohuwelijken met buitenlandse partner geldig in Brits overzees gebiedsdeel.


Ondanks het feit dat er geen homohuwelijk is in Bermuda oordeelde het hoogste gerechtshof zopas dat de huwelijken van homo en lesbische Bermudians met een buitenlandse partner moeten worden erkend. (Bermuda is een overzees gebiedsdeel onder soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk in de Atlantische Oceaan, gelegen langs de oostkust van de Verenigde Staten in Noord-Amerika).

De uitspraak kwam er na een zaak van de Bermuda Bred Company die een klacht indiende tegen de minister van Buitenlandse Zaken omdat het bedrijf geen gelijke rechten mocht geven aan zijn holebi werknemers die zijn gehuwd met een partner in het buitenland en afkomstig uit het buitenland. De uitspraak betekend ook dat de niet Bermuda partners van homo's en lesbiennes die een ge├źngageerde relatie zitten het recht hebben te wonen en werken in Bermuda zonder immigratie beperkingen, net zoals heteroseksuelen dit recht hebben.

Het hoogste hof liet verder weten dat er nu twee weken wachttijd in gaan waarop anderen in beroep kunnen gaan tegen de uitspraak. De overheid van Bermuda staat weigerachtig tegenover de uitspraak omdat men vreest dat het zal zorgen voor een roep tot nog meer gelijke rechten voor homo's en lesbiennes. Homoseksualiteit is legaal sinds 1994 in Bermuda. Daarnaast is er een anti discriminatie wet op basis van seksuele geaardheid op het werk en alle andere gebieden inclusief indirecte discriminatie en haatboodschappen sinds 2013. En sinds dit jaar mogen homo en lesbische koppels kinderen adopteren. Het homohuwelijk is bij wet verboden sinds 2013.

LEES OOK
BUITENLANDSE HOMOHUWELIJKEN NIET MEER GELDIG IN ITALIE
HOMOHUWELIJKEN BRACHTEN AL 814 MILJOEN DOLLAR OP IN VIER MAAND TIJD
UNIEKE BIJZONDERE COMMERCIAL ROND HET HOMOHUWELIJK
OVERHEID LAAT HOLEBI KOPPELS TROUWEN IN LAND ZONDER HOMOHUWELIJK

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 28 November, 2015 en 2785 keer gelezen.Reageer op dit bericht: