Vijf kinderen van holebi koppels naar rechter omdat ouders niet mogen trouwen.

In Oostenrijk trekken vijf kinderen van homo en lesbische koppels naar de rechtbank omdat hun ouders niet mogen trouwen. Het administratieve hof van Wenen aanhoorde zopas de eerste van vijf zaken waarbij de kinderen en hun ouders protesteren tegen het verbod op het homohuwelijk in het land.

De kinderen hopen dat na de uitspraak de overheid het homohuwelijk zal willen legaliseren zodat ze twee wettelijke ouders hebben. Gek genoeg is in Oostenrijk adoptie, pleegouderschap, gebruik van spermabanken door lesbiennes, inclusief automatisch meemoederschap wel wettelijk geregeld voor homo en lesbische koppels, alleen mogen deze ouders niet trouwen.

Ondertussen is er naast de rechtszaak van de vijf kinderen ook een petitie gestart om het verbod op het homohuwelijk te laten verwerpen. Deze werd tot nu toe getekend door 45.000 mensen. De groep achter de petitie maakte ook enkele campagne posters met daarop ouders en grootouders die zich afvragen waarom hun kinderen geen recht hebben op legaal gehuwde ouders. Oostenrijk heeft sinds 2012 een wettelijk verbod op het homohuwelijk, legale partnerschappen voor homo en lesbische koppels zijn sinds 2003 wel legaal maar zijn niet gelijk aan de rechten van gehuwde hetero's. De Oostenrijkse overheid zou net zoals de Duitse erg verdeeld zijn over het homohuwelijk.

LEES OOK
HOLEBI KOPPELS MOGEN EINDELIJK KINDEREN ADOPTEREN IN PORTUGAL
KINDEREN VAN HOLEBI OUDERS ZIJN GEZONDER
KINDEREN VAN HOLEBI OUDERS HEBBEN MEER QUALITY TIME
HOLEBI EN TRANSGENDER OUDERS ZIJN NIET ZO KIESKEURIG

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 27 November, 2015 en 2345 keer gelezen.Reageer op dit bericht: