Religieuze homofobie vanaf nu bij wet verboden in Ierland.

Religieuze instituten zoals scholen en ziekenhuizen mogen niet langer discrimineren op basis van seksuele geaardheid in Ierland. Tot op heden mocht men op basis van religieuze overtuiging mensen discrimineren op basis van seksuele geaardheid.

Al in juli van dit jaar kon je bij holebi info lezen dat de Ierse Senaat een wet goedkeurde waardoor religieuze organisaties niet langer holebi's mogen discrimineren. Het voorstel is nu ook door het parlement goedgekeurd en werd verder toegelicht door de Ierse minister van Gelijke Kansen.

Ierse religieuze instituten zoals ziekenhuizen en scholen mogen niet langer discrimineren op basis van religieuze overtuiging tegen homo's en lesbiennes. Ze mogen daarbij ook geen werknemers meer weigeren op basis van seksuele geaardheid en mogen eveneens niet langer weigeren holebi's te helpen. In april van dit jaar keurde de Ierse overheid een wet goed waardoor homo & lesbische koppels kinderen mogen adopteren en in mei van dit jaar werd het huwelijk opengesteld voor homo en lesbische koppels.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2015

Dit bericht is gepost op 23 November, 2015 en 1642 keer gelezen.Reageer op dit bericht: