Holebi koppels mogen eindelijk ook kinderen adopteren in Portugal.

Gisteren keurde de overheid van Portugal wetten goed waardoor homo en lesbische koppels kinderen mogen adopteren. Daarbij krijgen ook lesbische koppels toegang tot spermabanken.

In 2010 stelde Portugal het huwelijk open voor homo en lesbische koppels. Nu bijna zes jaar later mogen diezelfde koppels eindelijk ook kinderen adopteren. In de wettekst, ingediend door de Socialistische Partij, staat ook dat ouderschap door homoseksuele koppels op geen enkele manier schadelijk is voor het kind. Het feit dat nu ook homo en lesbische koppels kinderen mogen adopteren is onder andere ook goed nieuws voor de duizenden kinderen die momenteel in de weeshuizen of pleegcentra verblijven en wachten op liefdevolle ouders.

Eerder konden holebi koppels in Portugal enkel een kind adopteren van hun partner op voorwaarde dat het koppel in kwestie was gehuwd. Hierdoor konden enkel koppels kinderen adopteren die een kind kregen uit een eerdere heteroseksuele relatie of huwelijk. Lesbische koppels mochten ook nog geen gebruik maken van vruchtbaarheids klinieken wat nu onder de nieuwe wet wel toegestaan is.

LEES OOK
KINDEREN VAN HOLEBI OUDERS ZIJN GEZONDER
KINDEREN VAN HOMO OF LESBI OUDERS HEBBEN MEER QUALITY TIME MET OUDERS
GEEN ENKELE VORM VAN MISBRUIK BIJ LESBISCHE OUDERS
HOMO & LESBI OUDERS ZIJN NIET ZO KIESKEURIG ALS HETERO OUDERS

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 21 November, 2015 en 3327 keer gelezen.Reageer op dit bericht: