Homohuwelijken brachten al 814 miljoen dollar op in vier maand tijd.

Sinds de historische uitspraak van het Hoogste Hof in de VS afgelopen zomer, zijn er ruim 96.000 homo en lesbische koppels gehuwd. En dit zorgde voor maar liefst 814 miljoen dollar extra inkomsten voor de Verenigde Staten.

Het Williams Instituut, bekend van zijn grote onderzoeken, berekende dat de reeds afgesloten Amerikaanse homohuwelijken al goed zijn voor 814 miljoen dollar. Het gaat daarbij om kosten die worden gemaakt door trouwers in hotels (overnachtingen gasten), kosten bruidskleding, kosten catering (eten, desserts, drank), kosten huwelijkslocaties enz.. Bovenop de 814 miljoen dollar komt nog eens 50 miljoen dollar dat naar de locale besturen gaat betreffende taksen, kosten huwelijkscertificaten, kosten huwelijk voltrekkers enz.. Wat eveneens nog eens ruim 9.700 extra jobs opleverde.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de 96.000 gehuwde holebi koppels 11% uitmaken van alle huwelijken die door gingen in de afgelopen vier maand, en 20% van alle reeds gehuwde holebi koppels voor de historische uitspraak. Daarnaast kwam uit het onderzoek ook naar voren dat een holebi koppel gemiddeld ruim 26.500 dollar uitgeeft aan hun huwelijk, maar dat een ruime meerderheid daarbij niet kan rekenen op financiƫle hulp van de ouders. In grote tegenstelling in vergelijk met heteroseksuele koppels, waarbij een ruime meerderheid wel financiƫle hulp krijgt van de ouders. Eerder berekende het Williams instituut dat na de legalisatie van het homohuwelijk in de gehele VS dit ruim 2,4 biljoen dollar zou opbrengen in de eerst volgende jaren.

LEES OOK
VAN 6 LANDEN HEEFT BELGIE MEESTE HOMOHUWELIJKEN
12 ARGUMENTEN TEGEN HOMOHUWELIJK ONTKRACHT

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 November, 2015 en 1749 keer gelezen.Reageer op dit bericht: