Hoe reageren heteroseksuelen op holebi- en transfobie?
Hoe reageren heteroseksuelen op holebi- en transfobie? Dat onderzochten enkele Britten via YouGov. Uit het onderzoek onder volwassenen heteroseksuele Britten blijkt onder andere dat vrouwen vaker opkomen voor holebi's en transgenders dan mannen. Het onderzoek werd gedaan naar aanleiding van de anti pest week in de UK.

Wanneer heteroseksuelen holebifobe of transfobe taal horen reageren mannen en vrouwen totaal anders. Mannen negeren het meestal gewoon en slechts 5% reageert er op door te zeggen dat het niet kan. Bij heteroseksuele vrouwen is dat omgekeerd, zij reageren overwegend wel en komen daarmee vaker op voor holebi's en transgenders dan hun mannelijke soortgenoten.

Maar in het algemeen scoren heteroseksuelen vrij slecht wanneer het gaat om reageren op holebi- of transfobie. Ruim 60% liet weten in het afgelopen jaar niet te hebben gereageerd op holebi- of transfobe opmerkingen. En 1 op 5 gaf toe zelf zulke opmerkingen te hebben gemaakt. Ruth Hunt van de rechtenorganisatie Stonewall zegt dat de uitkomst van het onderzoek aantoont dat er nog veel werk aan de winkel is eer men in een maatschappij terecht komt die iedereen als gelijke behandeld. Volgens haar zijn er meer heteroseksuelen nodig die opkomen tegen het pesten, uitmaken en discrimineren van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

LEES OOK
VEEL HOLEBI EN TRANS FOBIE IN SCHOTLAND
TWEE DERDE MELDINGEN HOMOFOBIE GESEPONEERD IN BELGIE
DAGELIJKS GEWELD TEGEN HOLEBI'S & TRANSGENDERS IN DE UK

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 18 November, 2015 en 2268 keer gelezen.Reageer op dit bericht: